Sport

2013.10.10. 14:02

A futball kiszámíthatatlan

Debrecen - Híres Gábor sem a magyarokat tartja az esélyeseknek Hollandiában, de mint mondja, bármi előfordulhat.

Debrecen - Híres Gábor sem a magyarokat tartja az esélyeseknek Hollandiában, de mint mondja, bármi előfordulhat.

Sorsdöntő világbajnoki selejtezőt vív pénteken 20 óra 30 perctől a magyar labdarúgó-válogatott, a csoportban második helyen álló nemzeti tizenegy a már kijutott hollandokkal találkozik Amszterdamban. Az Egervári-gárda valószínűleg csak az Oranje elleni győzelemmel tarthatja életben a pótselejtezős álmait.

Nagy élmény

Lapunk a Balmazújváros trénerét, Híres Gábort kérdezte a meccsel kapcsolatos várakozásiról, az 55 éves szakember 1987-ben pályára lépett a magyar csapatban a holland válogatott ellen.

– Mondanom sem kell, hatalmas élmény volt azon a találkozón játszani – elevenítette fel a rotterdami 2–0-ás vereséget az egykori középhátvéd. – Olyan világsztárok játszottak az ellenfélnél, mint Ruud Gullit, Marco van Basten vagy Ronald Koeman, egy évvel később meg is nyerték az Európa-bajnokságot a narancsosok. Ennek ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet, Détári Lajos révén még hatalmas ziccerünk is akadt, míg a házigazdák olyan gólokat szereztek, amelyek könnyen elkerülhetőek lettek volna, ha jobban figyelünk. Óriási hangulat uralkodott a stadionban, telt ház volt, az ilyen közeg pedig minden labdarúgót feldob. Az biztos, hogy nagyjából erre számíthatnak a mostani válogatott tagjai is Hollandiában.

Szerencse is kell

Az újvárosi szakvezető a pénteki összecsapásról is szólt néhány szót.

– Azt leszögezhetjük, hogy a holland gárda jobb a miénknél. Ettől függetlenül nem tartom a magyarokat esélytelennek, de a sikerhez sok összetevő kell: egy kissé alul motivált ellenfél, egy 100 százalékot nyújtó magyar válogatott és persze szerencse. Az a szép a futballban, hogy kiszámíthatatlan, a gyengébb is megverheti az erősebbet, tehát a remény hal meg utoljára...

A mieink nem ismerhetnek elveszett labdát, egymást kisegítve, fegyelmezetten kell futballozniuk, a rengeteg futás pedig alap kell, hogy legyen. Bízniuk kell abban, hogy a házigazdákat meg tudják állítani a védőharmadban, az egy-két kínálkozó helyzetet pedig értékesíteni kell. Nem mondom, hogy fix kettes a meccs, de van némi esély, én szurkolok a magyar együttesnek.

HBN-TN


[poll id="522"]


Budapest, 2013. október 10., csütörtök (MTI) - A másik két mérkőzés várható eredményének tükrében kizárólag a győzelem jelentheti a pótselejtezőt érő második hely megtartását a magyar labdarúgó-válogatott számára a pénteki, hollandiai világbajnoki selejtezőmérkőzésen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!