Sport

2013.09.27. 12:11

Hajdú-bihari sakkozók eredményei Montenegróban

Hajdú-Bihar - Felemásan szerepeltek a hajdú-bihari fiatalok a sakk Európa Rapid Bajnokságon Montenegróban szeptember 25-26 közt.

Hajdú-Bihar - Felemásan szerepeltek a hajdú-bihari fiatalok a sakk Európa Rapid Bajnokságon Montenegróban szeptember 25-26 közt.

Minden korcsoportban 9-9 sakkpartit játszottak az ifjoncok. A teljes játszmára 15-15 perc állt rendelkezésre. Ezen idő alatt vagy mattnak vagy feladásnak kellett történnie, ellenkező esetben az vesztett, akinek lejárt az ideje.

A fiúk közül Donka Máté és Kajtár Gergő a 16 év alattiak között próbált helytállni, de az igen erős mezőnyben 2-2 pontot szerezve a mezőny vége felé zártak. A 18 év alattiaknál Győrfy Péter Pál pedig 1,5 pontot szerzett. Van még hová fejlődniük, de részvételükkel képviselték a magyar színeket.

A hölgyek sikeresebbnek bizonyultak! A 10 év alattiaknál a hajdúböszörményi Ollé Rebeka Sára valamint a debreceni Hajdó Hanna egyaránt 5-5 pontot gyűjtve az igen előkelő 7.-8. Helyen zártak.

18 év alatti kategóriában a szintén hajdúböszörményi Karikás Marianna igen nehéz mezőnyben 4 pontot szerzett és éppen kicsúszva a TOP10 ből, 11-iknek zárt.

A legnagyobb sikert a 16 év alatti Gál Hanna Krisztina érte el. Az előzetes nevezések alapján ötödik helyen kiemelt debreceni hölgy rácáfolva a várakozásra, egyetlen vereséget elszenvedve, egy döntetlen mellett megnyerte korcsoportját és ezzel nagy dicsőséget szerzett önmaga, edzői, felkészítői és klubja számára.

Gratulálunk, csak így tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!