Sport

2013.08.23. 08:39

Úgy néz ki, nem lesznek kint az ultrák

Debrecen - Mint azt tegnap megírtuk, a DVSC ultrái nem értenek egyet azzal, hogy az MLSZ szerint a kiemelt biztonsági kockázatú meccseken a drukkereknek meg kell adniuk a személyes adataikat a jegyvásárláskor, azaz regisztrálniuk kell.

Debrecen - Mint azt tegnap megírtuk, a DVSC ultrái nem értenek egyet azzal, hogy az MLSZ szerint a kiemelt biztonsági kockázatú meccseken a drukkereknek meg kell adniuk a személyes adataikat a jegyvásárláskor, azaz regisztrálniuk kell. Ezt többek között a DVSC fanatikusai is elutasították, ezért a Diósgyőr elleni mérkőzéshez hasonlóan a vasárnapi Fradi-meccsen sem lesznek jelen. Tegnap közleményben jelezték, ha a Loki vezetői elítélnék a szövetség által előírt regisztrációt, könnyen lehet, hogy ott lennének a kapu mögötti szektorukban.

Nos, erre vélhetően nem kerül sor, ugyanis a Loki a következő álláspontot fogalmazta meg:

"A DVSC sem a Sporttörvényt, sem az MLSZ szabályait nem szegi meg!

A szurkolói regisztráció Európa számos országában alkalmazott és elfogadott gyakorlat. Magyarországon, a Sporttörvény és a MLSZ előírásai alapján, 2013. július 1-től kötelező a kiemelt kockázatú mérkőzéseken a névre szóló jegyértékesítés. Klubunk, hogy teljesítse a bajnokságban való részvétel feltételeit, a nevezés benyújtásával kötelezettséget vállalt arra, hogy elfogadja és betartja mind a Sporttörvényt, mind pedig a MLSZ valamennyi döntését és szabályzatát. A Labdarúgó Szövetség felé mindent megteszünk azért, hogy szurkolóink világos és megfelelő garanciákat hordozó szabályok mentén látogathassák a meccseket, azonban, a törvényi és a szabályzati előírásokat kivétel nélkül betartjuk, és be fogjuk tartani. Garantáljuk ugyanakkor szurkolóinknak, hogy a regisztrációval járó adatkezelés kizárólag a vonatkozó jogszabályok és az adatvédelmi biztostól kért tájékoztatás alapján folyik.

A vasárnapi bajnokira, a nagy rivális FTC csapatát 800 szurkoló fogja elkísérni és buzdítani Debrecenben. A Lokinak is szüksége van rá, hogy szurkolói minél nagyobb számban jöjjenek ki a 16:30-kor kezdődő mérkőzésre és buzdítsák, hajtsák a csapatot a rangadón.

A DVSC vezetősége"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!