Sport

2013.08.15. 11:14

Nagydíj-győztesek és egy korábbi GP-menő

Debrecen - Debrecen bajnokai mellett egy egykori Grand Prix-menő is starthoz áll augusztus 20-án a cívisvárosban.

Debrecen - Debrecen bajnokai mellett egy egykori Grand Prix-menő is starthoz áll augusztus 20-án a cívisvárosban.

Hosszú egyeztetések után úgy tűnik, véglegessé vált a 39. Debrecen Nagydíj startlistája. A mezőny több helyen is változott az előzetes elképzelésekhez képest, ám a jelenlegi startlista bizakodásra adhat okot, azaz egy izgalmas, élvezetes versenyre van kilátás.

Új szisztéma

A kedden 16 órakor kezdődő derbin hat nemzet 16 versenyzője küzd a dicső címért. A Debrecen Nagydíj lebonyolítási rendszere változott a megszokottakhoz képest, a hagyományos húsz futam után nem ér véget a viadal, az alapverseny első két helyezettje egyenes ágon bejut a döntőbe, míg a 3., 4., 5. és 6. helyen végző motorosok egy reményfutamban harcolhatják ki a fináléba kerülést. A 21. etap két legjobbja csatlakozik a döntő mezőnyéhez, így négyen küzdenek meg a dobogós pozíciókért.

A kvintett

De vajon kik azok, akik jó eséllyel pályáznak a döntőbe jutásra? A mezőnyben öt olyan vaspapucsos van, aki megtapasztalhatta, milyen érzés dobogóra állni az augusztus 20-ai debreceni salakversenyen. Tabaka József és Tihanyi Sándor már háromszor diadalmaskodott a virágkarneváli derbin, Magosi Norbert, illetve a lengyel Maciej Kuciapa 2-2 alkalommal vehette át a győztesnek járó elismerést, míg Pawel Miesiac egyszer nyert.

Az eddigi nagydíj-győztesek mellett érdemes lesz odafigyelni egy korábbi Grand Prix-menőre, a lengyel Tomasz Chrzanowskira is.

Válogatott versenyzők

Szlovéniából, Ukrajnából, Olaszországból és Csehországból is meghatározó salakszórók érkeznek, hiszen valamennyien tagjai voltak hazájuk válogatottjának az idei csapat-világbajnoki, azaz világkupás küzdelmekben. Így Maks Gregoric, Matic Voldrih, Sztaniszlav Melnicsuk, Andrij Kobrin, Michele Castagna, Nicolas Vicentin, Matej Kus és Josef Franc is nagy reményekkel érkezhet a cívisvárosba. De egyáltalán nem szabad leírni a lengyelek negyedik versenyzőjét, Dawid Lampartot, aki tavaly a 3. helyen zárta a Debrecen Nagydíjat. S hogy teljes legyen a magyar salakos élmezőny részvétele a viadalon, így természetesen starthoz áll az ifjú tehetség, Benkő Roland is, míg Bencze Zsolt tartalékként készül a megmérettetésre.

Gyerekeknek ingyen

A szokásoknak megfelelően a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg a debreceni salakversenyt. Jegyeket a verseny napján 10 órától lehet venni a Gázvezeték utcai salakstadion pénztárában.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik