Sport

2013.08.21. 11:33

„Mindenképpen nyerni akartam”

Debrecen - Tabaka József legjobb magyarként a 3. helyen zárta a Debrecen Nagydíjat.

Debrecen - Tabaka József legjobb magyarként a 3. helyen zárta a Debrecen Nagydíjat.A várakozásoknak megfelelően óriási csatát hozott a salakmotorosok 39. Debrecen Nagydíja, ahol a korábbi Grand Prix-menő, Tomasz Chrzanowski diadalmaskodott honfitársa, Dawid Lampart és Tabaka József előtt.

Nagyon készült

Amennyiben a verseny előtt felajánlják a harmadik helyet, elfogadta volna? - tettük fel a teoretikus kérdést a Debrecen Speedway SE magyar bajnokának.

– Dehogy! Mindenképpen nyerni akartam! Nagyon készültem az augusztus 20-ai versenyre, előző nap több mint két órán át teszteltem, Barát Lajossal próbáltuk megtalálni az ideális beállításokat mindkét motoromra, amiért köszönettel tartozom neki – kezdte a beszélgetést Tabaka, aki a 20 futamos alapverseny után a legtöbb ponttal, szám szerint 13 egységgel jutott a fináléba.

Pedig gyors volt

– Nem voltam maradéktalanul elégedett a szerzett pontokkal, mert úgy éreztem, hiába ért előttem célba Chrzanowski és Franc, gyorsabb voltam náluk. De a lényeg az volt, hogy kvalifikáltam a döntőbe, ahol elsőként választhattam startpozíciót, és a sárgára tettem le a voksom. Jól sikerült a startom, 10 méterig az élen voltam, de aztán elemelt a motor eleje, s mire a befordulóhoz érkeztünk, már a riválisok mellettem voltak, s kitoltak a palánk tövére. Ekkor vesztettem a lendületemből, csak harmadikként értem ki az első kanyarból, s utána már hiába próbálkoztam, nem tudtam előrébb jutni. A pálya keményebb volt a megszokottnál, ezért nem volt annyi külső íves előzés, viszont így is nagyon izgalmas futamokat produkáltak a vaspapucsosok – fogalmazott Tabaka, aki szerint nagyon erős volt a mezőny, ennek tulajdonítható, hogy a viadal előtt a legnagyobb favoritok közé sorolt Kuciapa és Miesaic még a döntőbe sem jutott be.

Tabaka elárulta, szerda a motormosás napja, majd csütörtökön már utazik vissza Edinburgh-ba, s bő egy hét alatt 6 verseny vár rá a Brit Ligában.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik