Sport

2013.08.12. 13:03

Brit stílusban a nagydíjon

Debrecen - Az izgalmak fokozásaként egy hazánkban még új szisztéma alapján küzdenek majd a salakosok.

Debrecen - Az izgalmak fokozásaként egy hazánkban még új szisztéma alapján küzdenek majd a salakosok.

A presztízscsata folytatódik, idén immár 39. alkalommal csatáznak a salakmotorosok a Debrecen Nagydíjon augusztus 20-án 16 órától. Közeledvén a jeles időponthoz, gőzerővel folynak a munkálatok a Gázvezeték utcai salakstadionban, s a szervezési feladatok is az utolsó fázisához érkeznek a napokban. A viadal házigazdája természetesen a Debrecen Speedway SE lesz, így a klub elnökét, Tabaka Józsefet kérdeztük a viadallal kapcsolatban.

Plusz két futam!

– Szeretnénk egy kis fordulatot belevinni a verseny végjátékába, ezért változtattunk egy kicsit a lebonyolítási rendszeren, ezzel is fokozván az izgalmakat, s növelve a színvonalat. A megszokott 16 versenyzős, 20 futamos szisztéma alapján küzdenek a vaspapucsosok, ám a 20. futam után nem ér véget a küzdelem! A briteknél már régóta bevett rendszer alapján – amit most az egyéni Európa-bajnokság döntőjében is használnak – folytatódik a küzdelem, azaz az alapverseny első két helyezettje egyenes ágon bejut a döntőbe, míg a 3., 4., 5. és 6. helyen végző motorosok egy reményfutamban harcolhatják ki a fináléba kerülést. A 21. etap két legjobbja csatlakozik a döntő mezőnyéhez, ahol így négyen küzdenek meg a Debrecen bajnoka dicső címért – ismertette a lebonyolítási rendszer lényegét a debreceni klubvezető.

Alakul a mezőny

Idősebb Tabaka József a mezőnnyel kapcsolatban elmondta, a magyar versenyzők közül Tabaka Józsefnek, Magosi Norbertnek, Benkő Rolandnak és Tihanyi Sándornak szoríthatnak majd a nézők. A külföldi pilóták tekintetében Csehországból, Olaszországból, Ukrajnából és Szlovéniából olyan versenyzők érkeznek, akik tagjai voltak hazájuk válogatottjának az idei csapat-világbajnoki, azaz világkupás küzdelmekben. Így előre garantálható, hogy Matej Kus, Josef Franc, Michele Castagna, Nicolas Vicentin, Matic Voldrih, Andrij Kobrin és Sztaniszlav Melnicsuk részvétele emeli a derbi színvonalát.

Ahogy azt már megszokhattuk, Lengyelországból ismét kiváló versenyzők érkeznek, akikkel a szóbeli megállapodás már megszületett, csak az aláírt szerződésre várnak a szervezők.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik