Sport

2013.07.02. 10:42

Viszlát, Debrecenben!

Debrecen - Bár most távozik a gólkirály, de a francia csatár állítja, két év múlva visszatér a Lokiba.

Debrecen - Bár most távozik a gólkirály, de a francia csatár állítja, két év múlva visszatér a Lokiba.

Hosszas huzavona után eldőlt, Adamo Coulibaly elhagyja a DVSC-TEVA együttesét. A kétszeres gólkirály elmondása szerint nagyon nehezen hozta meg ezt a döntést, fájó szívvel búcsúzik a csapattól, a várostól és a szurkolóktól.

Sokat tépelődött

- Nagyon nehéz döntés volt, két-három hónapja minden áldott nap csak ez járt a fejemben – nyilatkozta Adamo Coulibaly a klub honlapján. - Sok emberrel beszélgettem erről, az elnök úrral is többször leültünk tárgyalni. Amikor nyáron hazautaztam Afrikába, ott is azon morfondíroztam, hogyan tovább. Végül a távozás mellett döntöttem, mert gondolnom kellett a jövőmre is. A pénz fontos szempont volt, mert már nem vagyok a legfiatalabb. Nem akartam mindenáron elmenni, de azt a megoldást kellett választanom, ami nekem és a családomnak is a legjobb.

Ezúton szeretném megragadni az alkalmat, hogy elköszönjek a szurkolóktól és köszönetet mondjak nekik a támogatásukért. Hálával tartozom a klubnak is, különösen Szima Gábor elnök úrnak, akivel ma is beszéltem, és megegyeztünk, hogy két év múlva visszatérek Debrecenbe. Remélem, ugyanúgy fogom érezni magam, mint amikor itt játszottam, és bízom benne, egyszer az új stadionban is pályára léphetek majd.

Csúcsra ért

Adamo Coulibaly 2009 nyarán igazolt Debrecenbe. Amellett, hogy kétszer a góllövőlista élén végzett, játszhatott a Lokival a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében, tehát igen sikeres időszak van mögötte. - Valóban nagyon sok szép emlék és élmény köt ide. A BL és az El-szereplés felejthetetlen, mint ahogy az is, hogy kétszer nyertem el a gólkirályi címet. Debrecen a szívem csücske lett, nehéz elhagynom a várost, hiszen sok barátom lett itt. Úgy érzem, megszerettek a szurkolók, rendszeresen küldtek nekem üzeneteket és arra kértek, maradjak. Van azonban olyan klub, amelytől anyagilag nagyon komoly ajánlatot kaptam. Olyat, amely az egész életemet megalapozhatja.

HBN


A DVSC-TEVA vezetői hétfőn tárgyaltak Adamo Coulibalyval, aki közölte, hogy olyan ajánlatot kapott egy nem európai országból, amit nem tud visszautasítani - olvasható a DVSC hivatalos honlapján.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!