Sport

2013.04.09. 16:51

Novakovics hamarosan készen áll

Debrecen - A tavaly júliusban megsérült Loki-kapus csütörtöktől már labdával edzhet.

Debrecen - A tavaly júliusban megsérült Loki-kapus csütörtöktől már labdával edzhet.Még az OTP Bank Liga első fordulójában, a júliusban lejátszott DVSC-TEVA–Győri ETO mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést Nenad Novakovics, a debreceniek szerb kapuvédője. A Németországban megműtött labdarúgónak elszakadt az elülső és hátsó keresztszalagja, illetve a belső oldalszalagja. Az elmúlt bajnokságban Novakovics gyakran a hátán vitte csapatát, ezért különösen jó hír, hogy hamarosan teljesen gyógyult lesz a kapus.

Milyen állapotban van most a sérült lába?

Nenad Novakovics: Napról napra jobb és jobb az állapotom, nem érzek fájdalmat és ez a lényeg. Csupán a hajlításoknál van némi problémám, ezért kell rengeteget nyújtanom a lábam. Emellett eddig futóedzéseket végzetem, ám csütörtöktől már a pályán tréningezhetek labdával, de természetesen még nem minden gyakorlatot végezhetek teljes erőbedobással.

Nem lehetett könnyű lelkileg sem megélni egy ennyire brutális sérülést.

Nenad Novakovics: Valóban, nagyon nehéz egy ilyen súlyos és hosszú lábadozási időt igénybe vevő sérülést feldolgozni. Rengeteg testi és mentális energiát kellett mozgósítanom a felépülés hónapjai alatt, előfordult, hogy időnként mélyebben voltam lelkileg, de volt, amikor könnyebben vettem mindezt. Ami most történik velem, ez az én személyes bajnokságom, a teljes gyógyulásom és a visszatérésem jelenti majd azt, hogy megnyertem ezt a bizonyos bajnoki címet. Úgy vélem, testileg és fejben is erősebben hagyom majd magam mögött ezt a nehéz időszakot.

Miként vélekedik a DVSC mostani szerepléséről, hogyan látja a csapat helyzetét?

Nenad Novakovics: Ahány embert kérdez meg, annyiféleképpen értékeli a csapat szereplését, de ebben semmi meglepő nincs. Az a dolgok rendje, hogy nem csak sikeres időszakok vannak egy gárda életében, hanem olykor nehezebbek is. Most nem megy úgy a szekér, mint tavaly, de biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb megtalálja a megfelelő megoldást a problémákra.

Mikor kezdődhet újra Nenad Novakovics nevével a Debrecen összeállítása?

Nenad Novakovics: Nem csak rajtam múlik, mikor kerülök vissza a Loki kapujába. Az biztos, én a lehető legjobb teljesítményt akarom nyújtani, azaz a hozzáállásomon és az elvégzett munkámon semmi nem múlhat! Hogy mikor leszek játékra készen? Nos, lehet, hogy három hét, lehet hat hét múlva leszek bevethető állapotban, ezt egyelőre nem tudom megmondani. Ez az utolsó lépés a rehabilitáció folyamatában, de csak akkor térek vissza, ha száz százalékos állapotban leszek. Elvégre a karrierem következő tíz évére készülök.

Tamás Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!