Sport

2013.04.12. 18:45

A forróvérűségéből Berlinben veszítene Gyöngyösi

Debrecen - A Spandau 04 Berlin vízilabdacsapatának kispadján ül majd a Debrecenből távozni kényszerült Gyöngyösi András.

Debrecen - A Spandau 04 Berlin vízilabdacsapatának kispadján ül majd a Debrecenből távozni kényszerült Gyöngyösi András. A megbízatás ősszel kezdődik és egyelőre egy évig tart, de a berliniek jelezték, hogy hosszú távra gondolkodnak a magyar mesterben – adta hírül a vlv.hu pólós hírportál, ahol a tréner nyilatkozott is.

– A német bajnokság természetesen nem a világ legerősebb versenysorozata, a bajnokságot és a német kupát zsinórban nyerik, ez természetesen továbbra is elvárás, de én a Bajnokok Ligájában szeretnék szép eredményt elérni velük. Egyelőre egy évben állapodtunk meg, de ők elmondták, hogy az edzők tekintetében mindig hosszú távon gondolkodnak. Tehát most egy év, utána pedig meglátjuk. Úgy érzem, előnyömre fog válni a dolog, az ember otthon mindig többet enged meg magának, mint külföldön, tehát talán én is "nevelődöm" kicsit, a fanatizmusom megőrzése mellett a forróvérűségemből talán kicsit veszíteni fogok és ez előnyös lehet.

Gyöngyösi válaszolt arra a kérdésre is, hogy van-e fejlemény a debreceni klubbal folytatott jogvitájában?

- Várhatóan májusban kezdődik a bírósági eljárás. Ez az egész debreceni történet még mindig egy trauma nekem, nehezen tudom megemészteni, a szüleim elvesztése után a harmadik legnagyobb lelki megrázkódtatást jelentette az életemben. Talán a berlini munka azon is segít, hogy könnyebben tudjak túllépni a történteken – fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!