Sport

2012.09.21. 15:42

Pozsonyban bizonyítottak a lacrosse-os lányok

Lacrosse - A Budapest Blackberries csapatában mutatkozott be három játékos a debreceni női csapatából.

Lacrosse - A Budapest Blackberries csapatában mutatkozott be három játékos a debreceni női csapatából.Pozsonyban rendezték meg a Tricksters Cup-ot, amelyen magyar csapatként vett részt a Budapest Blackberries női lacrossecsapat. A tornán két másik klub, a rendező Bratislava Tricksters és a Vienna Cherokees lépett még pályára. A fővárosiak – amelynek színeiben három Debrecen Hornets játékos is szerepelt – a dobogó alsó fokára fértek fel. Győri Fanni, Györfi Katalin, és Szlávik Bianka kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a kupán, és kettejük fel is iratkozott a gólszerzők listájára.

Ők készen álltak

- Szóltak nekünk a pestiek, hogy lenne ez a torna Szlovákiában, elhívtak minket, hogy csatlakozzunk a csapatukhoz. Úgy éreztem, hogy Bianka, Fanni, valamint Katalin készen állnak arra, hogy kipróbálják magukat élesben, így ők hozzáverődtek a Blackberrieshez és elutaztak Pozsonyba – mondta Halász Tamás, a Debrecen Hornets elnöke.

Végül négy vereséggel fejezte be a tornát a budapesti gárda, azonban a fővárosi játékosok mellett kiemelkedően lacrosse-oztak a debreceni lányok is. - Maximálisan elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Ketten gólt szereztek, egy játékos pedig három gólpasszt is adott. Erős csapatokkal játszottak, de az első megmérettetésükön bizonyítottak. Szlávik Biankát a bírók is kiemelték, robbanékonysága miatt – vélekedett Halász.

Örült a lehetőségnek

- Szinte tűkön ültünk annyira izgatottak voltunk – beszélt élményeiről Győri Fanni, a Debrecen Hornets játékosa. - A tornát jól megszervezték a szlovákok és mindenben segítséget kaptunk tőlük. Nagyon fárasztó volt, mivel a tűző napon játszottunk, és az első találkozón az egyetlen cserénk lesérült. Az elején szinte csak bóklásztunk, mert még nem voltunk összeszokva a Blackberries játékosaival, de utána már egyre jobban ment. A meccseken mindig az adott szituáció határozta meg a posztjainkat. A közönség viszont adrenalin bombaként hatott, és mivel vendégek voltunk, emellé még próbáltunk mindent beleadni, hogy megmutassuk kvalitásainkat – mesélte Győri Fanni, aki elárulta azt is, hogy fejlődniük kell, de jó úton haladnak. - Egyértelműen finomítanunk kell még a játékunkon, hogy jó csapattá kovácsolódjunk. A tornán ellestünk pár dolgot az ellenfeleinktől, így ez az utazás nemcsak a meccsekről, hanem a tanulásról is szólt. Azonban jó jel, hogy Biankával és Katalinnal összeszokottan passzolgattunk, és hasznosítani tudtuk azokat a taktikai elemeket, amiket az edzéseken elsajátítottunk – fejezte be mondandóját Győri Fanni. HBN-MAL

 

A 2012-es Trickster Kupa végeredménye:

1.Vienna Cherokees

2. Bratislava Tricksters

3. Budapest Blackberries

 

A Budapest Blackberries magyar eredményei:

Szeptember 7. (szombat):

Bratislava Tricksters – Budapest Blackberries 12-2

Gól: Szlávik Bianka

Vienna Cherokees – Budapest Blackberries 10-2

Gól: Győri Fanni

Szeptember 8. (vasárnap):

Bratislava Tricksters – Budapest Blackberries 15-0

Vienna Cherokees – Budapest Blackberries 7-4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!