Sport

2012.07.04. 15:55

Nemzetközi egyéni salakmotoros magyar bajnokság: A bajnoki pontokért csatáznak

Salakmotor - Armando Castagna fia, Michele Paco bemutatkozik a debreceni közönségnek szombaton.

Salakmotor - Armando Castagna fia, Michele Paco bemutatkozik a debreceni közönségnek szombaton.Több mint három hónapos szünet után a hét végén folytatódik a nemzetközi egyéni salakmotoros magyar bajnokság küzdelemsorozata. A három fordulóból álló széria második viadalát szombaton 17 órától a debreceni Gázvezeték utcai salakstadionban rendezik.

Kemény menet lesz

A versenyen a magyar versenyzőkön kívül lengyel, szlovén, ukrán és olasz vaspapucsosok mérkőznek a bajnoki pontokért. A startlistát böngészve egyértelműnek tűnik, hogy jól döntenek, akik kilátogatnak a derbire, hiszen nagyon izgalmas versenyre van kilátás. Előre borítékolható, hogy a három magyar élversenyző, Tabaka József, Magosi Norbert és Szatmári László a győzelem, illetve dobogós helyezés reményében ül motorra, de külön csata várható a feltörekvő ifjak, Benkő Roland és a cseh licenszes Nagy Patrik részéről. Ám senki se gondolja, hogy a határainkon túlról érkezők csak „tölteléknek” érkeznek a cívisvárosba, ugyanis komoly erőpróba elé állíthatják a magyarokat. Elég megemlíteni a lengyel kontingenst, a bajnoki listavezető Pawel Miesiacot, Maciej Kuciapát, Stanislaw Burzát és Tomasz Rempalát, illetve az ukrán „rakétát”, Kiril Cukanovot. Érdekes színfoltja lehet a viadalnak a két olasz motoros, a szabadkártyával már a Grand Prix-ban is induló Mattia Carpanese, illetve a hazánkban először motorozó Michele Paco Castagna, aki a hajdani közönségkedvenc, Armando Castagna fia.

Gyerekeknek ingyenes

A versenyre jegyeket elővételben az Ice-Star Kft. (Debrecen, Mikepércsi u. 10.) üzletében lehet vásárolni munkaidőben. A magyar bajnokit a 12 éven aluli gyermekek ingyen nézhetik meg.

HBN-BN

 

A mezőny

Maks Gregoric,

Samo Kukovica,

Tomasz Rempala,

Stalislaw Burza,

Pawel Miesiac,

Maciej Kuciapa,

Michele Paco Castagna,

Mattia Carpanese,

Kiril Cukanov,

Bencze Zsolt,

Tihanyi Sándor,

Benkő Roland,

Nagy Patrik,

Szatmári László,

Magosi Norbert,

Tabaka József.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!