Sport

2012.07.23. 16:34

London 2012 - Elbúcsúztatták a debreceni olimpikonokat

Debrecen, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A város és a klub vezetői hétfőn elbúcsúztatták a Debreceni Sportcentrum (DSC) londoni olimpiára utazó három versenyzőjét, Risztov Éva úszót, Kazi Tamás futót és Madarász Tamás cselgáncsozót.

Debrecen, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A város és a klub vezetői hétfőn elbúcsúztatták a Debreceni Sportcentrum (DSC) londoni olimpiára utazó három versenyzőjét, Risztov Éva úszót, Kazi Tamás futót és Madarász Tamás cselgáncsozót.Orendi Mihály, a DSC ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy míg négy éve Pekingben csak egy versenyzőjük vehetett részt az olimpián, addig idén hárman is ott lesznek az ötkarikás játékokon úgy, hogy a magyar csapat létszáma kevesebb mint 2008-ban volt. Kósa Lajos polgármester hatalmas sportteljesítménynek nevezte, miszerint Risztov Éva és Madarász Tamás is úgy tudta beverekedni magát az olimpiai keretbe, hogy korábban már felhagytak a versenysporttal. A korábbi labdarúgó Kazi Tamásról szólva pedig úgy fogalmazott: "lám, focistaként is ki lehet jutni az olimpiára, csak jó számot kell választani." Kazi a felkészüléséről beszélve kiemelte, hogy viszontagságos volt az idei éve, de már túl van azon a formahanyatláson és edzettségi problémán, ami miatt kihagyta a helsinki Eb-t. Mivel versenyszámában, 800 méteren nagyon "sűrű" a mezőny, szerinte óriási szenzáció lenne a döntőbe jutás, de megpróbál meglepetést okozni. "Számomra az olimpia egy ajándék így százévesen" - mondta a játékokon három számban, 400 és 800 méter gyorson, illetve a 10 km-es nyíltvízi versenyben is érdekelt Risztov Éva, aki azt jegyezte meg, hogy egy nagyon jól sikerült ob-n és Eb-n van túl. Madarász Tamás számára az olimpia "ajándék a négyzeten", mert már felhagyott a versenysporttal és a civil életben kezdett dolgozni, amikor értesítették arról, hogy a cselgáncsban alkalmazott bonyolult pontrendszer sajátosságai miatt bekerült az utazó keretbe. Ugyanakkor mint hangsúlyozta, azóta kemény edzésbe kezdett, s jelezte: "nem azért dolgoztam, hogy 10-20-30 másodpercért utazzak Londonba." A búcsúztatáson egy ajándékcsomaggal lepték meg Csősz Imre debreceni cselgáncsozót, aki húsz éve, a barcelonai olimpián szerzett bronzérmet.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!