Sport

2012.07.05. 11:20

Igor Bogdanovics játssza és játszatja a futballt

Labdarúgás - Igor Bogdanovics komoly elismerésnek tekinti, hogy a megye futballcsillagai közé választották a szurkolók.

Labdarúgás - Igor Bogdanovics komoly elismerésnek tekinti, hogy a megye futballcsillagai közé választották a szurkolók.A DVSC-ben igazi közönségkedvenc volt, fifikás megoldásaival, góljaival elévülhetetlen érdemeket szerzett a Loki első bajnoki címének kiharcolásában. Igor Bogdanovics azóta megjárta Törökországot, a Budapest Honvédot, a Győrt, a Nyíregyházát és a Haladást, jelenleg pedig a Hajdúböszörményi TE játékosa. S hogy mennyire szeretik a HTE drukkerei is, mi sem bizonyítja jobban, minthogy a szurkolók az újvidéki születésű játékost választották a megye NB III-as futballcsillagának a Napló játékában.

 

Meglepte a győzelem?ű

 Igor Bogdanovics: Tudom, hogy szeretnek a szurkolók, de egyáltalán nem számítottam erre a díjra. Mindig jól esik az embernek, ha valamiben a legjobb lehet. Nagyon komoly elismerésnek tartom ezt a díjat, hiszen bármilyen szavazáson megtiszteltetés elsőnek lenni.

 

Csak a drukkerek szimpátiáján múlt a siker, vagy valóban jó szezont produkált a HTE-ben?

Igor Bogdanovics: A csapatnál elsődleges feladatként a fiatalok beépítését jelölte meg a vezetőség, s nekem az volt a feladatom, hogy segítsem ezt a munkát. A bajnokság végén a középmezőnyben végeztünk, amivel szintén elégedett volt a klubvezetés. Úgy érzem, amit vártak tőlem, azt megvalósítottam: valamennyi meccset végigjátszottam, 21 gólt lőttem és 15 gólpasszt adtam. Ez egy 38 éves focistától nem olyan rossz teljesítmény.

 

Az NB III. a megfelelő környezet, vagy menne a játék felsőbb osztályban is?

Igor Bogdanovics: Lehet, hogy menne az NB II-ben is, de itt nagyon jól éreztem magam a pályán. Nem volt nyomás rajtam, igazából magamnak futballoztam, illetve hogy segítsek Papp Ferinek és a fiataloknak.

 

A futball mellett edzőként is bemutatkozott az elmúlt idényben.

Igor Bogdanovics: Pajkos Jani meghívott egy kávéra, és ott elmondta az ötletét, miszerint legyek az U15-ös csapat trénere. Meglepett az ajánlata, de a neve garancia volt arra, hogy jó helyre kerülök, ráadásul idősebb Makray Balázs is a segítségemre lesz. Izgalmas szezonon vagyunk túl, hiszen az első edzést négy gyerekkel tartottuk, viszont az idény végén már 38 játékosból állt a keretünk. Megnyertük a bajnokság alapszakaszát, azt hiszem, ez elég jó eredmény.

 

Ilyen jól sikerült debütálás után egyértelmű a folytatás?

Igor Bogdanovics: Az NB I-es múltamra való tekintettel megkaptam az MLSZ D diplomát, de szeretném elvégezni az UEFA B licences tanfolyamát, azaz komolyan foglalkozom az edzői pályával.

 

Mi az edzői hitvallása?

Igor Bogdanovics: Bár sok helyen rengeteg pénz van a labdarúgásban, az alaphelyzet mégis az, hogy a foci egy játék. Első osztályú játékosként én is a „játékos” futballisták közé tartoztam, éppen ezért erre buzdítom a tanítványaimat is. Nagyon tetszik az, amit Guardiola csinált a Barcelonával, nekem az az etalon.

 

Igencsak sűrű volt az elmúlt éve, hiszen játékosként, edzőként és „főállású apaként” is helyt kellett állnia.

Igor Bogdanovics: Miután a feleségem, Anna Siófokra igazolt, úgy láttuk jónak, hogy a kislányunk, Tamara velem marad Debrecenben. Ez az év teljes egészében megváltoztatta a kapcsolatomat a lányommal, szerencsére nagyon jó irányba. El kell ismernem, megkomolyodtam Tamara mellett, teljes mértékben odafigyeltem a nevelésére, mert számomra kifejezetten fontos, hogy rendes, okos gyerek legyen.

 

A feleségének még egy éves szerződése van a siófoki kézilabdacsapattal. Marad a Bogdanovics család „kétlaki” élete?

Igor Bogdanovics: Ez még nyitott kérdés. Jó volna, ha újra együtt élhetnénk, de ez csakis akkor jöhet létre, ha én is Siófok környékén kapok munkát. Természetesen a HTE vezetőivel is beszélgettem a jövőről, szeretnék, hogy maradjak, de több ajánlatom is van, NB II-ből és NB III-ból. Még nem tudom, mit hoz a jövő, de két héten belül eldől, hol folytatom a pályafutásomat.

 

Boros Norbert

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!