Sport

2012.07.24. 13:00

Hajdú-bihari olimpikonok - Nem akarnak jóslatokba bocsátkozni, de...

Olimpia - A lehető legtöbb érmet remélik debreceni olimpikonjaink a nyári ötkarikás játékokon.

Olimpia - A lehető legtöbb érmet remélik debreceni olimpikonjaink a nyári ötkarikás játékokon.A napokban indulnak útnak a cívisvárosi sportolók, hogy megmérettessék magukat a legnagyobb szabású erőpróbán, az olimpián. Hétfőn búcsúztatta el a Debreceni Sportcentrum- Sportiskola a legkiválóbb versenyzőit, Risztov Évát, Kazi Tamást és Madarász Tamást, akik bár konkrét helyezésekről nem akartak beszélni, azért a Napló rávette őket egy kis esélylatolgatásra.

Bizakodóan

Arra a kérdésre, vajon hány éremmel térhet haza a magyar delegáció, a labdarúgóból lett atléta, Kazi Tamás válaszolt a legderűlátóbban. – Alapvetően nagyon optimista ember vagyok, így most is arra tippelnék, hogy több aranyérmet szerzünk, mint öt. Nem nagyon követem figyelemmel a statisztikákat, illetve szeretek ilyenekkel foglalkozni, de csak a saját számomban, így nem is nagyon tudom, hogy az előző olimpiákról hány érmet hoztunk el, ennek ellenére nagyon örülnék, ha legalább 25 medállal térnénk haza – vélekedett Kazi, aki azt is elárulta, hogy noha az olimpiára is úgy gondol, mint egy bármilyen másik versenyre, nem fogja félvállról venni. – Azt gondolom, hogy legfőképpen majd mikor szembenézek az ellenfeleimmel, a riválisaimmal, amikor egy-két nappal a futásom előtt leszek, akkor fog igazán a hatalmába keríteni az olimpiai láz – tudtuk meg a síkfutótól.

Jó szereplés

A 90 kg-ban szereplő cselgáncsozó, Madarász Tamás sincs otthon a statisztikákban, de úgy gondolja, tíz érmet illene szereznie a magyaroknak, és az lenne a legjobb, ha ebből öt a legfénysebben csillogna.

A már-már debreceninek számító Risztov Éva nyilatkozott a legdiplomatikusabban a kérdést illetően. – Nem szeretnék jóslatokba bocsátkozni, mint élsportoló, én sem szeretem, ha terhet tesznek rám. Azt gondolom, hogy nagyon jól szerepelünk majd, és remélem, egyszer-kétszer a magyar himnusz is felharsan – fogalmazott az úszónő, aki ha lehetősége lesz rá, nagyon szeretne megnézni több sportágat is, főként az amerikai kosárcsapat, a férfi kézilabda és a vízilabda, tehát inkább a csapatsportok érdeklik Risztovot.

HBN

 

Hajdú-bihari olimpikonok:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!