Sport

2012.07.20. 12:34

A londoni kvótások is rajthoz állnak a hegyikerékpáros ob-n

Budapest, 2012. júius 20., péntek (MTI) - Vasárnap a két magyar olimpiai induló, Benkó Barbara (Focus MIG Team) és Parti András (EuroOne Waberer s Cube Pro MTB Team) részvételével rendezi a Pilis Cross Country Club az idei esztendő olimpiai krossz országos bajnokságát Pilisvörösváron.

Budapest, 2012. júius 20., péntek (MTI) - Vasárnap a két magyar olimpiai induló, Benkó Barbara (Focus MIG Team) és Parti András (EuroOne Waberer s Cube Pro MTB Team) részvételével rendezi a Pilis Cross Country Club az idei esztendő olimpiai krossz országos bajnokságát Pilisvörösváron.Mindkét londoni kvótás címvédőként áll rajthoz az ob-n. A felnőttek rajtja 14 órakor lesz.

A pálya tekintetében, azt az olimpiaival összehasonlítva, a pilisvörösvári Benkó elmondta, teljesen más a profiljuk, a londoni hullámos, sok emelkedővel és lejtővel, ez pedig inkább egy hosszú mászás és egy lejtmenet.

"Londonban inkább sziklás és nyílt terep van, döngölt föld, a pilisi pedig erdei talaj. Nyilván az olimpiai pálya sokkal technikásabb is, valamint ott esőre és hidegre kell készülni, itt pedig az remélhetőleg nem lesz!" - tette hozzá az első magyar női olimpikon hegyikerekes. 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!