Sport

2012.05.31. 15:18

Spontán fújolás: Tízezer embertől kapott hideget-meleget Kósa és Orbán

Labdarúgás -  Nem csak a kiváló hangulat és a tömött lelátók miatt vált emlékezetessé a szombati bajnokavatás az Oláh Gábor utcai Loki-stadionban, hanem egy rövidke intermezzo miatt is.

Labdarúgás -  Nem csak a kiváló hangulat és a tömött lelátók miatt vált emlékezetessé a szombati bajnokavatás az Oláh Gábor utcai Loki-stadionban, hanem egy rövidke intermezzo miatt is. Az érmeket és a bajnoki serleget átadó Kósa Lajos polgármestert és Orbán Viktor miniszterelnököt ugyanis – mit szépítsük – össznépi fújolás fogadta. Azt nem tudni, mennyire volt ez számukra meglepő, de az biztos, ritkán fejezi ki tízezer ember egyszerre a nemtetszését a város, illetve az ország első emberével szemben.

Ami elgondolkodtató lehet, hogy információink szerint szó sem volt semmiféle szervezett tüntetésről, Kósa és Orbán egyszerűen ezt a reakciót váltotta ki ott és akkor tízezer lokistából. A cívisváros polgármesterét már nem először „veszik elő" a leendő, többször is beígért Nagyerdei Stadion miatt, vélhetően az átadásig ez már nem is fog változni. A debreceni arénát már a miniszterelnök is megígérte Loki-sállal a nyakában 2009-ben, akkor 2012-re vizionálta az átadást, most a 2014-es év a nyerő dátum. Orbán Viktor egyébként az országban uralkodó általános politikai közhangulat miatt is „kaphatott" a néptől, de talán az sem teszi népszerűvé a DVSC-stadionjában, hogy közismert: a Videotonhoz fűzik gyengéd szálak. HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!