Sport

2008.09.02. 11:01

A hamburgi drukkerek hamarosan a túlvilágról is szurkolhatnak

<p>A Liverpool egykori menedzsere, Bill Shankly egyszer azt mondta: a futball nem élet és halál kérdése - sokkal több annál. A hasonlóan gondolkodó Hamburg szurkolók pedig hamarosan a síron túlról is buzdíthatják kedvenc csapatukat.</p>

Szeptember 9-én a Hamburg lesz az első olyan európai labdarúgó klub, amelynek fanatikusait a csapat tulajdonában lévő temető részbe helyezhetnek örök nyugalomra. Az sem elhanyagolható tény, hogy az említett temető alig néhány méterre fekszik a Hamburg stadionjától.

A másik olyan klub, amelynek drukkerei a csapat "hivatalos" temetkezési helyén nyugodhatnak, az argentin Boca Juniors. Az Egyesült Királyságban általában engedélyezik a szurkolóknak, hogy a hamvaikat a hőn szeretett együttes arénájában szórják szét, ám Németországban erre nem adnak lehetőséget a törvények.

Amikor hivatalosan is megnyitják a Hamburg temetkezési helyét, akkor a fanatikusok akár olyan koporsót is rendelhetnek, amely a gárda színeit - kék, fehér -, és logóját viseli. Hamvasztás esetén pedig a klub hivatalos urnáját is választhatják.

Ha valaki "igazi hamburgiként" akar a túlvilágra kerülni, meg kell fizetni az árát: a hivatalos koporsó 2350 euróba (kicsit több, mint 550 ezer forint), míg az urna 390 euróba (92 ezer forint) kerül.

Az ötlet Lars Rehder fejéből pattant ki, aki az Altona temető kertésze, amely nagyon közel van a Hamburg stadionjához. Meccs napokon tisztán lehet hallani a szurkolók buzdítását a temető minden részén.

A Hamburg természetesen nem akar hasznot húzni a szurkolók halálából, ezért azt a pénzt, amelyet a koporsóra, illetve az urnákra fordítanak, azt a temető fenntartására fordítják. "Sokan azt hiszik ez egy őrült ötlet" - ismerte el a Hamburg igazgatótanácsának tagja, Christian Reichert.
· Sorsoltak az UEFA-kupában
· Sorsoltak a Bajnokok Ligájában Sorsoltak a Bajnokok Ligájában 2008.08.29.
· Bezárt az átigazolási piac
· Nézze meg focis videóinkat! 
·
Képek a foci világából 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!