Sport

2008.05.19. 09:17

Talmácsi csak a 18. lett a francia futamon

<p>Talmácsi Gábor a 18. helyet szerezte meg a gyorsasági motoros világbajnokság Francia Nagydíjának vasárnapi futamán, a 125 köbcentis géposztályban.</p>

A rendhagyó versenyt kilenc körrel a vége előtt félbe kellett hagynia a mezőnynek, mert elkezdett szakadni az eső. A magyar világbajnok az élen is állt a kényszerszünet után, de három körrel a leintés előtt megcsúszott, és felborult motorjával, így végül csak a 18. lett.

"Talma" a nyolcadik helyről indulhatott a Le Mans-i aszfaltcsíkon, rosszul kapta el a rajtot, de már a második kör végére feljött a második-harmadik helyre. A magyar klasszis végig versenyben volt az első helyért, hiszen egy-egy kisebb visszaesést leszámítva végig dobogós helyen motorozott. A 15. körben a versenybírók úgy határoztak, hogy félbeszakítják a futamot, mert elkezdett szakadni az eső, és nagyon balesetveszélyessé vált a pálya. Ekkor Talmácsi a 4. helyen motorozott, így a kényszerű kerékcserék után ebből a pozícióból rajtolhatott újra.

Bár még kilenc kör volt hátra a versenyből, a döntnökök úgy határoztak, hogy az új rajt után már csak ötöt kell teljesítenie a mezőnynek. Talmácsi "szokásához híven" rosszul kapta el a rajtot, és a 4. helyről visszaesett a 7. pozícióba, azonban szinte azonnal felzárkózott, és a kör végére már az élre állt. Úgy tűnt, senki sem veszélyeztetheti a magyar pilóta első helyét, ám három körrel a vége előtt egy vízátfolyáson megcsúszott Talmácsi motorja, és elesett. A címvédő még vissza tudott térni a pályára, de már csak a 18. helyre tudta bemanőverezni a versenygépet.

A kaotikus futamot egyébként a francia Mike di Meglio nyerte meg a brit Bradley Smith és a spanyol Niko Terol előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!