Sport

2008.05.13. 21:01

Henrik Larsson visszatér a svéd válogatottba

<p>Két év szünet után visszatér a svéd válogatottba Henrik Larsson. A 36 éves csatár mellett behívót kapott a kedden nyilvánosságra hozott Európa-bajnoki keretbe a sérüléssel küszködő Zlatan Inbrahimovic is.</p>

Lars Lagerbäck szövetségi kapitány kedden véglegesítette 23 fős Eb-keretét. Meglepetésre visszatér a válogatottól két éve, a németországi világbajnokságon, a házigazdák ellen elvesztett nyolcaddöntő után visszavonult Henrik Larssen. Bekerült a keretbe a március óta térdsérüléssel küszködő Inter-csatár, ZlatanIbrahimovic is. A háromkoronások gondjait fokozza, hogy a középpályán is van egy maródi játékosuk Tobias Linderoth személyében. Ha csípőgondjai nem enyhülnek, a vele párhuzamosan behívott Ajax focista, Kennedy Bakircioglü kap lehetőséget a júniusban kezdődő osztrák-svájci, közös rendezésű Európa-bajnokságon. Svédország a D-csoportban kezd június 10-én a címvédő Görögország ellen. A csoport másik két tagja Spanyolország és Oroszország.
A svéd keret:

kapusok:
Andreas Isaksson (Manchester City) Rami Shaaban (Hammarby) Johan Wiland (Elfsborg)
védők:
Mikael Nilsson (Panathinaikos) Olof Mellberg (Aston Villa) Petter Hansson (Rennes) Fredrik Stoor (Rosenborg) Daniel Majstorovic (Basel) Andreas Granqvist (Helsingborgs) Mikael Dorsin (CF Kolozsvár)
középpályás:
Niclas Alexandersson (Göteborg) Anders Svensson (Elfsborg) Fredrik Ljungberg (West Ham United) Kim Källströmm (Lyon) Sebastian Larsson (Birmingham) Daniel Andersson (Malmö) Christian Wilhelmsson (La Coruna) Tobias Linderoth (Galatasaray) vagy Kennedy Bakircioglü (Ajax)
csatárok:
Zlatan Ibrahimovic (Internazionale) Johan Elmander (Toulouse) Henrik Larsson (Helsingsborgs) Markus Allbäck (Koppenhága) Markus Rosenberg (Werder Bremen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!