Sport

2008.03.20. 08:32

Viharos F1-hétvége várható Malajziában

<p>Nagyszabású csim-bumm cirkusszal folytatódhat a múlt hétvégén útjára indult F1-es évad, ugyanis a 10. alkalommal megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjra esős időt jósolnak a meteorológusok. <dia width="850" height="630" alt="Viharos F1-hétvége várható Malajziában 2008.03.20."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Viharos_F1_h_tv_ge_v_rhat__Malajzi_ban_2008/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Viharos F1-hétvége várható Malajziában 2008.03.20." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/search/forma%201/members.gagyi_kapitany/f1-muhelytitkok.avi/viewer.html" target="_blank">Műhelytitkok: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://www.videonezo.hu/members.harry_callahan/flv-Sepang_2008_forma1-autoverseny-szaguldo-cirkusz.flv/viewer.html" target="_blank">2008-as pálya bemutatója: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az ausztráliai évadnyitó alaposan megtizedelte az F1 mezőnyét, az Albert Parkban mindössze hét autó jutott el a kockás zászlóig. A folytatás már ezen a hétvégén esedékes, de a Maláj Nagydíj sem ígér sétagaloppot a csapatok számára.

A futamnak otthont adó Sepang normál esetben az idény legforróbb helyszíne, ezúttal viszont mindhárom napra nagy viharokat, de minimum esőt jósolnak az internetes előrejelzések. Ez óriási kavarodást okozhat, hiszen a pilóták az idei évben már kipörgésgátló, motorfék és egyéb elektronikus miskulanciák nélkül kénytelenek száguldozni.

A viadal előtt a két legfontosabb kérdés az, hogy képes lesz-e megismételni melbourne-i sikerét az emblematikus szakvezetője, Ron Dennis nélkül támadó – a nagyfőnök a rossznyelvek szerint válópere miatt nem lesz ott Malajziában - McLaren, illetve gatyába tudja-e rázni az előzetesen favoritnak tartott, ám a nyitányon csúfosan leszerepelt Ferrarit az új vezér, Stefano Domenicali?

Sepang műszaki szemmel

"A malajziai pálya nyomvonalát elsősorban közepes tempójú és gyors kanyarok alkotják, ráadásul vannak hosszú egyenesek is, így a motorerő is eléggé fontos szerephez jut. Ezen a helyszínen a két kiállásos stratégia a megszokott, s mivel van pár előzési lehetőség is a kör során, a futam biztosan izgalmas lesz. Ha olyan lesz, mint Melbourne volt, annak a Formula 1 rajongói nagyon fognak örülni." - mondta Sam Michael, a Williams technikai igazgatója.

A BMW-nél visszafogottan értékelték a bíztató ausztráliai produkciót, de nem kétséges, hogy ezúttal is megpróbálnak borsot törni a topcsapatok orra alá, a Williams pedig újfent a rendkívül szoros középmezőny legjobbja szeretne lenni. Apropó, középmezőny! Ez a meglehetősen népes szegmens izgalmas csatákat ígér, hiszen ide sorolja magát a Red Bull, a Toyota, a Honda és a Toro Rosso is, míg Fernando Alonso épp arra buzdítja a Renault-t, hogy mihamarabb lépjenek ki ebből a közegből.

Akik élőben szeretnék figyelemmel kísérni az új szezon erőviszonyainak alakulását, azok most megússzák egy egyszerű korán keléssel: a kvalifikációs edzés magyar idő szerint szombaton reggel 7, a futam pedig vasárnap 8 órakor kezdődik majd.

Kapcsolódó cikkek:

FORMA-1: Jean Todt lemondott
Lemondott a Ferrari istálló vezérigazgatói posztjáról Jean Todt. A francia szakember lemondása ellenére továbbra is az olasz Forma-1-es csapatnál fog tevékenykedni, tanácsadóként.

FORMA-1: Malajzia is esti versenyt rendezne
Malajzia is éjszakai verseny rendezését tervezi jövő évi a Formula-1-es világbajnokságon.

FORMA-1: Barichello változtatna a box utca fényjelzésein
Megváltoztatná a box utca fényjelzéseit Rubens Barichello a Formula-1-es Honda csapat pilótája. A brazil versenyzőt a vasárnapi, ausztrál nagydíjon diszkvalifikálták, amiért a piros lámpa ellenére hajtott ki a boxból egy tankolás után. Barichello azonban - elmondása szerint - nem látta a fényjelzést. Az ausztrál nagydíj képei
Forma-1 műhelytitkok 

- Mészáros Sándor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!