Sport

2008.03.13. 11:42

Foci EB: olasz-cseh döntő lesz

<p>A svájci UBS bank elemzői 2006-ban megjósolták, hogy Olaszország lesz a világbajnok, és mint tudjuk, igazuk lett (az elődöntősök 50, a negyeddöntősök 75, a nyolcaddöntősök 81 százalékát találták el).</p>

A gazdasági előrejelzésekhez használt módszereiket húzzák rá a futballra is, s ezek alapján jósolnak a júniusi osztrák-svájci Eb-re is, amelynek az USB az egyik szponzora.

Az elemzők szerint a svájciak nemcsak túlélik a csoportkört, de a negyeddöntőben nagy meglepetésre a vb-bronzérmes németeken is túlllépnek. A két elődöntő egyikében azonban kikapnak a csehektől, míg a másik ágon a hollandok ellen nyerve az olaszok masíroznak be a fináléba.

A döntő csak a büntetőpárbajban dől el. Sajnos, a győztest nem tudjuk megmondani, ugyanis az elemzésről beszámoló két lap ellentétes információt mközölt: a német Bild szerint az olaszok, a svájci Blick szerint a csehek lesznek az Európa-bajnokok.

A németek nehezen emésztik a bank prognózisát, így némiképp megnyugodva vették tudomásul a korábbi klasszis Kalle Rummenigge kommentárját a jóslással kapcsolatban:
- Ökörség, a futball nem matematika.

Forrás: nb1.hu

Kapcsolódó cikkek:

  • Kisorsolták a labdarúgó Eb csoportjait
  • Idegörlő csatában jutottak tovább Dzsudzsákék!
  • Ezek is érdekelhetik