Sport - Foci

2019.03.26. 11:05

„Tizenkét éve vagyok a válogatott tagja, remélem, jó ideig még az is maradok”

Budapest, Debrecen - Dzsudzsák Balázs válogatottbeli jubileumáról, a gratulációkról és az őt ért előzetes kritikákról is beszélt a sportnapilapnak adott interjújában.

Budapest, Debrecen - Dzsudzsák Balázs válogatottbeli jubileumáról, a gratulációkról és az őt ért előzetes kritikákról is beszélt a sportnapilapnak adott interjújában.

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott vasárnap bravúros, 2–1-es győzelmet aratott a vb-ezüstérmes Horvátország felett. A találkozón századik válogatottságát ünnepelhette a DVSC egykori játékosa, Dzsudzsák Balázs, aki mindkét magyar találatban tevékeny szerepet vállalt, de összességében is kiválóan teljesített. A 32 éves labdarúgóval a Nemzeti Sport készített interjút a meccs után.

Ennél tökéletesebben nem alakulhatott volna az este. A magyar szurkolók nem az aranylabdás Luka Modricra, vagy éppen Ivan Rakiticra voltak kíváncsiak, hanem a mi sikerünkre éheztek. A hangulat egyszerűen leírhatatlan volt”

- mondta a válogatott kapitánya, aki azt is elárulta, hogy a mérkőzést követően mindössze egy-két órát sikerült aludnia. A beszélgetésből kiderül, összesen hatvankilenc üzenet várta a telefonján, miután a lefújást követően tíz perccel belépett az öltözőbe. Elmondta, az elsők között Király Gábor üzent, aki vicces képet küldött: azt a kalapot viselte, amelyet ő is a századik válogatott mérkőzésére kapott.

A kérdésre, hogy célja-e megdönteni Király száznyolcszoros válogatottságát, Dzsudzsák Balázs így válaszolt: „Úgy vagyok vele, innentől kezdve minden mérkőzés ajándék, persze azon leszek, hogy minél több legyen. De nem azért szeretnék pályán lenni, hogy meglegyen az új rekord, és szánalomból legyek a gyepen. Akkor inkább egyetlen mérkőzésen sem lépek pályára.

Sosem állítottam, hogy én vagyok a világ legjobb futballistája, sőt… Nyugodtan mondhatom, voltak nálam sokkal, de sokkal jobb magyar válogatott futballisták – ám ez a mérföldkő most valamiért mégis nekem jött össze. Mindent lehet mondani a pályafutásomra, de azt, hogy ne lenne sikeres, hogy ne tettem volna meg mindig mindent a válogatottért, a magyar címeres mezért, azt nem.”

A sportnapilap azon kérdésére válaszolva, miszerint érez-e elégtételt az őt kritizálókkal kapcsolatban, a futballista elmondta, ebből a korszakából már régen kinőtt. „Tizenkét éve vagyok a válogatott tagja, remélem, jó ideig még az is maradok” - tette hozzá Dzsudzsák, aki hétfőn este már el is indult az Emírségekbe klubjához, az Al-Ittihadhoz.

A teljes beszélgetést itt lehet elolvasni.


[related-post post_id="4182689"]

[related-post post_id="4182142"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!