Sport - Foci

2008.04.20. 16:45

Dzsudzsák holland bajnok!

<p>Megnyerte a holland bajnokságot a Dzsudzsák Balázssal felálló PSV Eindhoven, miután vasárnap délután 1-0-ra legyőzte idegenben a Vitesse Arnhem csapatát.</p>

A magyar balszélső kezdő volt a mérkőzésen és végigjátszotta a találkozót.
Dzsudzsák januárban igazolt a PSV-hez, és pár hét alatt a csapatalapemberévé vált.

"Hihetetlen érzés, nagyon örülök, hogy ennek részese lehetek" - mondta a Független Hírügynökségnek Dzsudzsák Balázs, aki vasárnap délután holland bajnok lett a PSV Eindhoven csapatával.

A magyar válogatott szélsője úton Eindhoven felé, a csapat buszán nyilatkozott. A játékos elmondta: a lefújás után hatalmas ünneplés kezdődött, többen megkönnyezték a sikert. A csapatot több, mint 100ezer ember várja Eindhovenben.

A magyar játékos elmondta: Hollandiába érkezése után a csapatlátványosan és eredményesen is játszott, később azonban inkább csak az eredményekre figyeltek. Így hiába játszott látványosan, sok gólt rúgva a rivális Ajax, a bajnoki címet mégis a PSV szerezte meg.

Debrecenből vásárolt balszélső az elmúlt három hónapban 17-szer lépett pályára a PSV színeiben és három gólt lőtt. A csapattal bejutott az UEFA-kupa negyeddöntőjébe, majd vasárnap begyűjtötte első holland bajnoki címét is, a három, már meglévő magyar bajnoki győzelme mellé.
A PSV vasárnap a 21. bajnoki címét szerezte meg, zsinórban a negyedik elsőségét gyűjtve be ezzel. A holland örökranglistát az idén ezüstérmes Ajax vezeti 29 bajnoki győzelemmel, igaz a fővárosiak legutóbb négy éve nyerték meg az Eredivisie-t.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Dzsudzsák Balázs: Így élek Eindhovenben
  • Honnan indult Dzsudzsák Balázs
  • Dzsudzsák-láz Nyírlugoson
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!