Az ár nem lehet kifogás!

2019.11.20. 21:44

Ingyen sportolási lehetőségek Debrecenben

Ha ingyenes sportolási lehetőségekről beszélünk egy debreceni sportkedvelő lakossal, az egész várost behálózó kerékpárútrendszeren kívül talán először a stadiont körülölelő 1100 méter hosszú rekortán futópálya jut eszébe. Ezeken kívül is számos alternatívát rejteget Magyarország második legnagyobb városa az ingyenes testmozgásra.

Ady Endre Gimnázium

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az úgynevezett street workout nemcsak hazánkban, hanem világszerte a feltörekvő sportágak közé sorolható. Így tehát nem csoda, hogy városunkban is válogathatnak az utcaedzés szerelmesei a Derék utcán, az Arany János téren, valamint a Dóczy József utcai Egyetemi Sportközpontban található kondiparkok között.

Labdajátékokról még nem esett szó, és focistaként egyébként is illik megemlítenem a Nagyerdő szívében található Oláh Gábor utcai sportközpontot, ahol 3 beton focipálya és egy teqball asztal várja a fociszeretőket, de a kosárlabda rajongóknak is érdemes ellátogatni ide, mert több streetball pályán is folyhatnak egyszerre a barátságos kosármeccsek. Továbbá a korábban már említett kondiparkok közül is található itt egy. A DEAC Sportközpontjához hasonlóan itt és a Debreceni Sportiskola Sportcentrumában is ingyen használható a nyolcszáz méteres futópálya.

Gyalogtúrán az osztály / Forrás: Fekésházy Eszter

És végül, de nem utolsósorban hadd említsem meg a Debreceni Ady Endre Gimnázium rendhagyó tesióráinak részeként Sebestyén Béla tanár úr gyalogtúráit, amelyek rendszerint valamely kulturális jelentőséggel bíró pontot céloznak meg, például műemlékeket, szobrokat vagy a zeleméri vártemplom romját. Ezek soha nincsenek túl közel. De hát Béla bácsival akár a világ végére is elmegyünk…

Fekésházy Eszter 10. B, Ady Endre Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!