Nagy Csaba

2019.11.28. 20:39

Egy megtörtént esemény margójára

A mai világban sajnos nagyon oda kell figyelni arra, hogy hova és kikkel indulunk el.

Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Fotó: Illusztráció, Shutterstock

Amit most elmesélek, fél évvel ezelőtti történet. Kevés barátom van. Nem azért, mert antiszociális vagyok, hanem, mert az olyan embereket kizárom az életemből, akik állandóan isznak, buliznak és cigarettáznak. Ettől függetlenül mégis van néhány olyan barátom, akik szeretnek eljárni szórakozni.

A „felejthetetlen” nap

Egy nap az egyik haveromnak eszébe jutott, hogy milyen jó lenne, ha egyszer én is elmennék velük valamelyik szórakozóhelyre. Azonnal nemet mondtam, de addig rágta a fülemet, míg beadtam a derekam. Kicsit ideges voltam, amiért elrángatott, holott tudta nagyon jól, hogy soha életemben nem voltam még buliban. Nagyon izgultam azon a szombat reggelen, szerettem volna elkerülni, hogy valakit az este folyamán kórházba kelljen szállítani. Erről beszéltem édesanyámnak is, aki azt mondta, hogy nem lesz semmi baj. El akartam hinni, de nem tudtam. Ahogy telt a nap, egyre feszültebb lettem.

A szórakozóhelyre érve a srácokkal elhatároztuk, hogy nagyon odafigyelünk a lányokra. Nem igazán volt kedvem táncolni. Amint leültem, abban a pillanatban felfigyeltem rá, hogy két idősebb férfi figyelte a barátaimat, de leginkább a két lányt. Egy ideig nem akartam beleszólni, de amikor a „szemlegeltetés” kiterjedt az egész estére, kezdtem kétségbeesni, inkább elmentem táncolni az egyik lánnyal, hogy eltereljem a figyelmem a bámulókról. Alig egy fél óra múlva a minket stírölő férfiak úgy gondolták, hogy közbelépnek. A két lány élvezte, hogy két – legalább huszonhárom éves – férfi érdeklődik utánuk. Az egészben az volt a durva, hogy a lányok bedőltek a férfiaknak. Az egyik még meg is kérdezte, hogy kérnek-e valamit inni, erre a barátom azonnal odaállt és mondta, hogy nem kérnek semmit sem, mert van nekik. A lányok ekkor őrületes tiltakozásba kezdtek. Éreztem, hogy ennek az estének egyáltalán nem lesz jó vége. Nem is lett. Mikor a két lány megkapta az italát, akkor már tudtam, hogy valamit belekevertek, ezért álltam oda a lányok elé és mondtam, hogy eszük ágába se jusson meginni azt az italt. Persze sem rám, sem a másik két barátomra nem hallgattak.

Ígéret önmagamnak

Tudtam, hogy a két férfinak mi a szándéka a lányokkal; azt tervezték, hogy elkábítják őket. Sajnos a lányok megitták azt az italt, amit kaptak, egy fél óra múlva meg is lett a hatása. Próbáltam ennek az egész rémálomnak véget vetni, aminek az lett az eredménye, hogy kaptam egy brutális orrba vágást, a haverjaim úgyszintén. Nem tanakodtunk, azonnal hívtuk a rendőrséget, akik hál’ istennek időben kiértek. A két férfit elvitték, viszont a lányokhoz mentőt kellett hívni, annyira rosszul lettek. A mentőben ígéretet tettem, hogy ezután soha az életben nem fogok ilyen buliba elmenni.

Tanuljunk más kárán!

Nos, hogy mi ebből a tanulság? Ne legyünk naivak, mert általában ez a probléma legnagyobb forrása. Attól függetlenül, hogy kedvesen odamegy hozzátok valaki, még nem azt jelenti, hogy kedves is, hiszen gyakran hátsó szándék vezérli az embereket. Ha szórakozóhelyre mentek, az a legjobb, ha mindenki figyel mindenkire, és így elkerülhető a baj. Ha pedig valami veszélyt érzékeltek, akkor azonnal hívjátok a rendőrséget!

Nagy Csaba, Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!