Hirdetés

2023.09.11. 00:00

Érmékkel a jótékonyságért és a fenntarthatóságért

Hallott már a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Posta, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, illetve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös kampányáról? Az említett szervezetek együttműködése, amely a lakosságnál kallódó aprópénz összegyűjtésével segíti a rászoruló gyermekeket és családokat, június óta zajlik, a figyelmet az adakozás fontosságára és a pénzügyi tudatosságra irányítva. A kezdeményezés emellett jelentős fenntarthatósági aspektussal is bír, hiszen a jegybank által az otthon gyűjtögetett vagy kallódó érmék visszakerülnek a gazdasági körforgásba.

Haon.hu

Forrás: GettyImages

A kommunikációs kampány célja a lakosság pénzügyi ismereteinek erősítése, különös tekintettel a tudatos pénzkezelésre és -használatra, valamint ezen tényezők társadalmi folyamatokban és a fenntartható gazdálkodás megteremtésében betöltött szerepének hangsúlyozása.

Szinte minden otthonban található elkallódott, a pénzforgalomban aktívan részt nem vevő aprópénz – legyen az a dohányzóasztalon, a vitrinben elhelyezett üvegben gyűlve, vagy a szekrény mélyén lévő nadrágok zsebeiben. A kampány célja, hogy ösztönözze a társadalmat arra, hogy ezeket az elkallódott érméket jótékony célra fordítsa, és támogassa vele a rászoruló családokat, illetve gyermekeket. Ezzel ugyanis a kampányhoz csatlakozók nem csak a jótékonyság jegyében cselekednek, de a fenntartható gazdaság koncepciójához is hozzájárulnak.

Hol nyílik lehetőség az érmék leadására? Az adományozók június óta dobhatják be az aprópénzt a Magyar Posta mintegy 850 fiókjában kihelyezett gyűjtőpontokon található perselyekbe. Az összegyűjtött érméket a Magyar Nemzeti Bank visszavezeti a forgalomba, majd ellenértékét a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet, illetve a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat részére adja át, amelyek eljuttatják az adományokat a rászoruló, nehéz körülmények között élő családoknak.

A kampánnyal kapcsolatos további információkért érdemes ellátogatni az mnb.hu/ermegyujtes oldalra, amely a legközelebbi perselyek helyszínéről és a kampány részleteiről is tájékoztatást nyújt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában