Hirdetés

2023.01.19. 00:00

Rekordszámú végzős a DE GTK-n

Közgazdászokat, menedzsereket, mérnököket és sportszakembereket avatott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Csaknem 600 friss diplomás vette át oklevelét a pénteken tartott ünnepségeken.

Forrás: unideb.hu

A végzett hallgatók rendkívül magas létszáma miatt két diplomaosztót is szervezett a Gazdaságtudományi Kar január 13-án. Alapképzésen 434, mesterképzésen 105, felsőoktatási szakképzésen pedig 51 szakember vette át oklevelét a Debreceni Egyetem Díszudvarán. A rendezvényeken Fenyves Veronika dékán beszédében kiemelte: biztos abban, hogy a DE GTK-n tanult hallgatók a jelenlegi nehéz világgazdasági helyzetben is megállják helyüket.

Forrás: unideb.hu

– Olyan kihívásokkal kell mindannyiunknak megküzdeni, amelyek megnehezítik az egyének, a háztartások, a települések, a munkahelyek és összességében az egész ország gazdálkodását. Az elmúlt évek során azonban függetlenül attól, hogy önök a gazdaságtudományok, az agrártudományok, a sporttudományok, a bölcsészettudományok, az orvos- és egészségtudományok vagy a pedagógiai tudományok területén folytattak nálunk tanulmányokat, felkészültek arra, hogy a kihívásoknak kellő szakmai megalapozottsággal, mégis humánus és empatikus úton tudjanak megfelelni – hangsúlyozta Fenyves Veronika.

Az eseményeken kari és hallgatói kitüntetéseket is átadtak. A Gazdaságtudományi Kar kapcsolatainak fejlesztése érdekében végzett kimagasló munkája elismeréseként Pro Meritis Interfacultatis díjat vett át Juhász György, a Selye János Egyetem rektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában