Hirdetés

2023.01.16. 00:00

Óvodai és alsó tagozatos nyílt nap a Debreceni Nemzetközi Iskolában

Milyen lehet egy olyan iskola, mely nem a Nemzeti Alaptanterv mentén oktat? Hogyan és mit tanulnak a diákok egy olyan intézményben, ahol mások a fókuszok, mások a követelmények és másképp telnek a hétköznapok? Valóban egy Nemzetközi Érettségivel jobban boldogul a gyerek az élet és munka világában?

Forrás: International School of Debrecen

A Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD) a negyedik évében jár és még mindig sokak számára egy kérdőjel, hogy valójában mitől más ez az intézmény, mint egy magyar állami iskola. Az a szülő, aki úgy dönt, hogy ez a megfelelő iskola a gyermeke számára, bizalmat szavaz egy olyan oktatási rendszernek, melyből Magyarországon viszonylag kevés példa van, Kelet-Magyarországon pedig egyedülálló. Az a szülő hisz abban, hogy a korral az oktatásnak is változnia kell. 
2022-ben olyan elvárásokkal szembesülnek a frissen érettségizett, diplomázott fiatalok, melyről senki nem beszélt nekik a tanulmányaik alatt: Hogyan dolgozz együtt másokkal hatékonyan? Olyanokkal, akiknek eltérő a gondolkodásuk, a véleményük, különbözőek az erősségeik és gyengéik. Találd meg a hibát a rendszerben, vagy tegyél hatékonyabbá egy folyamatot. Tarts egy prezentációt a kollégáidnak. Ne állj meg, ha már betanultad a munkádat, hanem fejleszd magad, fedezz fel valami újat. Mondd el a véleményedet tényekkel alátámasztva, győzz meg mást egy kulturált vita keretein belül. Hogyan kezdj bele egy vállalkozásba és mi kell a sikerességéhez?

Forrás: International School of Debrecen

Röviden: az ISD abban más, hogy a valódi élettel kapcsolatos kérdésekre keresik az oktatók a diákokkal a választ. Óvodás kortól az érettségiig, a gyermek korának megfelelően fejleszti azon képességeket, melyekkel a felsorolt elvárások természetes és megszokott feladatok lesznek a fiatalok számára. A tanterv és az oktatók rávezetik a tanulókat arra, hogy olyan területre összpontosítsanak, amiben jók, mindezt úgy, hogy maguk fedezik fel erősségeiket. Tudatosítják bennük, hogy maguknak tanulnak, saját felelősségük a fejlődésük. 

„Amit hallasz elfelejted, amit látsz, megjegyzed, amit csinálsz megtanulod”, szól a mondás Konfuciustól. Amíg egy diák nem látja a megtanulandó anyag értelmét és hogy hogyan tudja azt az életében hasznosítani, nagyon rövid időn belül feledésbe merül a tudás és a kárba vész a sok befektetett munka.

Forrás: International School of Debrecen

Még számos egyéb kérdés is felmerülhet egy szülőben ezzel az új iskolával kapcsolatban. Ezen kérdéseket január 21-én feltehetik az ISD nyílt napján, ahol felfedező játékon vehetnek részt az óvodások és közös, bemutató órán az alsó tagozatos diákok. Ha kíváncsi a részletekre, az alábbi linken megtalál minden információt, valamint a részvételhez szükséges regisztrációs lehetőséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában