Hirdetés

2022.11.21. 11:01

Jelentős fejlesztést kapott a Debrecen-Nyírábrány szakasz és Vámospércs belterülete

Mintegy 24,9 km-es szakaszon újult meg és került megszélesítésre a 48. számú főút Debrecent, Vámospércset és Nyírábrányt érintő szakasza.

Forrás: NIF Zrt.

A biztonságosabb közlekedés érdekében a baleseti gócpontoknál szintbeni csomópontok épültek, ezen felül új szervizutak kerültek kialakításra, valamint új, megerősített burkolat épült. A fejlesztésnek köszönhetően a 48. számú főút biztonságosabbá vált az autósok és a tehergépjárművek számára a hajdú-bihari megyeszékhely és a magyar-román határ között. A NIF Zrt. és Debrecen Város Önkormányzat együttműködésének köszönhetően a Panoráma úti csomópontnál egy új körforgalom épült, ami biztosítja a kerékpárosok számára a biztonságos átkelést a 48. sz. főúton. A körforgalom kialakításához az engedélyezési és kiviteli tervek elkészítésén túl, szükség volt Debrecen Város Településrendezési Tervének módosítására is. A projekt műszaki átadása 2022. május 31-én megtörtént.

Forrás: NIF Zrt.

Vámospércs belterülete 1,6 kilométeres szakaszon a 2019-es évben szintén fejlesztésen esett át, így a főút burkolata megerősítésre került, illetve megújult a Nyírvíz csatorna feletti híd is. A posta előtti leállósávnak és az új burkolatnak köszönhetően Vámospércsen is biztonságosabbá vált a közlekedés.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában