Hirdetés

2022.08.17. 12:14

Hasznos tudnivalók a könnyűbeton falpanelekről

Sokak számára ismeretlenül csenghet a könnyűbeton falazat, azonban Nyugat-Európában egyre elterjedtebb a használata.

Cikkünkben megismertetjük ezt a remek technológiát, és beszámolunk a legfontosabb előnyeiről is.

A keramzit falpanel technológia

Próbálja ki a keramzit betonfal előnyeit, és bízza a teljes körű kivitelezést a Prelement szakértelmére! A könnyűbeton alapjául szolgáló keramzit agyaggyöngyök 1200°C-on, kiégetve készülnek. Az ebből előállított beton nagy szilárdságot, mellette pedig kis súlyt eredményez, mely ideálissá teszi az építőiparban való felhasználáshoz.

A könnyűbeton falelemek tömörek, ezáltal jól képesek a hőt tárolni hideg és meleg időben is. Nagy fejtörés lehet az otthontulajdonosok számára a házban bennrekedő pára, amely az épület vizesedéshez, penészesedéshez vezethet. Szerencsére a keramzit falpanelek esetében ez a probléma elkerülhető, mivel a falak jól szellőznek, kellemes klímát biztosítanak.

Egészség és biztonság

A könnyűbeton falelemek A1-es, azaz nem éghető tűzállósági csoportba sorolhatóak, ezért igen magas fokú biztonságot szolgáltatnak az otthon lakóinak. Mivel a panelek jól ellenállnak a különféle savaknak, lúgoknak és természetesen a víznek és a fagynak is, nagyszerű tartósságról árulkodnak, mely akár 100 évig is megmarad.

Emellett igen fontos szempont, hogy a könnyűbeton gyártása során kizárólag természetes anyagokat használnak fel, ezért az egészségre nem káros. Sőt, jól képes távol tartani a penészt és a kártevőket is. A technológia másik nagy előnye pedig az, hogy a gyártás során keletkezett építési hulladék minimális, valamint a fal anyaga teljes mértékben újrahasznosítható.

Magas komfortérzet

A könnyűbeton falazat nagyszerű tulajdonságait erősíti, hogy kiváló hangszigetelő. Ez különösen szerencsés egy zajos szomszéd vagy az utcában elrobogó autók esetén, melyek jelentősen csorbíthatják az általános komfortérzetünket. A keramzit betonfal 15 cm-es vastagsága esetén 45 decibel léghangszigetelést képes biztosítani az otthon lakói számára.

Annak érdekében pedig, hogy minél hamarabb beköltözhessünk, a könnyűbeton falpanel technológia ismét az egyik legjobb választásnak bizonyul. Az extra gyors kivitelezést alapos tervezés és előkészületek előzik meg. A falpanelek összeillesztése egy egy szintes épület esetén néhány nap alatt megvalósítható. A téglaházakkal ellentétben, ahol több ezer blokkot szükséges egymáshoz illeszteni, a falpeneleknél ez a mennyiség mindössze két-három tucat elemet jelent.

Látogasson el a Prelement weboldalára, és vegye igénybe a teljes körű szolgáltatásukat, a könnyűbeton falazattal készülő épület tervezését, gyártását és kivitelezését!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában