Hirdetés

2022.08.18. 17:30

Az Erdő Karneválja

Az államalapítás és az új kenyér ünnepe alkalmából, valamint csatlakozva a Debreceni Virágkarnevál programsorozatához, a 140 éves Zsuzsi Erdei Vasút az Erdő Karneváljára hívja az érdeklődőket augusztus 20-án, szombaton. Az utasokat Hármashegyalján, a Természet Háza melletti pihenőhelyen természetközeli élmények, kulturális programok és történelmi bemutatók várják.

Forrás: Zsuzsi Erdei Vasút

A Zsuzsi Erdei Vasút életében az augusztus 20-i nemzeti ünnep minden évben egy kiemelt esemény. Idén az államalapítást és az új kenyér ünnepét, korhű fegyver- és táncbemutatókkal, néptánc- és népzenei műsorral, hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal és erdei túrával ünneplik a vonat végállomásánál, Hármashegyalján.

Az eseményen részt vesz a Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesülete, akik felidézik a középkor egyik legérdekesebb történelmi pillanatát, azaz Mátyás király világát, a szépséges udvarhölgyekkel, daliás lovagokkal és katonákkal együtt, mindemellett a kicsiket és a nagyokat a bőrdíszmű-készítés hagyományőrző foglalkozás világába is elrepítik. Utasaink megtekinthetik a gyalogos párviadalokat és a középkori fegyverbemutatótkat, illetve az íjászat-, fegyver- és páncélmustrát, valamint a középkori tánctanítást is.

Forrás: Zsuzsi Erdei Vasút

A Nyírmártonfalvai Általános Művelődési Központ vesszőfonás szakkörén készült egyedi alkotásokat, dísztárgyakat, egy egyedi kiállítás keretében tekinthetik meg a kedves érdeklődők.

A szervezők, a HAHA Egyesület jóvoltából, a gyereket vidám kreatív foglalkozásokra invitálják.

Forrás: Zsuzsi Erdei Vasút

A nyíracsádi Koleszár család a hagyományőrzés jegyében díszelgéssel várja a kisvasút utasait, valamint bőrős foglalkozást tart kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az érdeklődők kipróbálhatják a hagyományos reflex íjakat, valamint a díszágyú történetét is megismerhetik.

A talpalávalót ezúttal is a Törköly Zenekar szolgáltatja, a Bihari Banda Hagyományőrző Egyesület pedig az új kenyér ünnepe alkalmából tart hagyományőrző táncbemutatót és egy vidám hangulatú táncházat. Természetesen lesz újkenyér-kóstolás is, valamint ehhez kapcsolódóan továbbra is megtekinthető a Természet Házában a „Búzától a kenyérig” című kiállítás is.

Forrás: Zsuzsi Erdei Vasút

Ezúttal sem maradhat el az erdei túra Varga Edit természetpedagógus jóvoltából a természetkedvelő örömére.

Menetrend és program

08:30 Zsuzsi vonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról;

09:45 Ünnepélyes megnyitó, Makóné Fogarasi Hajnalka, a Zsuzsi Erdei Vasút ügyvezetőjének ünnepi beszéde; díszágyúlövés;

10:00 Karneváli forgatag: középkori fegyverbemutatók, párviadalok, tánctanítás, íjászat, néptáncbemutató és táncház, kézműves és kreatív foglalkozások, erdei túra;

13:30 Zsuzsi vonat visszaindulása Debrecenbe

Az ünnepség a Zsuzsi Kisvasútért Alapítvány támogatásával valósul meg.

A Zsuzsi Erdei Vasút a héten heti öt napon közlekedik az alábbiak szerint.

Kedd, csütörtök, péntek:

Ruyter utcai kiinduló állomásról Hármashegyaljára: 08:30, 11:15, 14:15

Hármashegyaljáról vissza Debrecenbe: 10:00, 13:00, 15:30

Hétvége és ünnepnap:

Ruyter utcai kiinduló állomásról Hármashegyaljára: 08:30, 11:15, 15:00

Hármashegyaljáról vissza Debrecenbe: 10:00, 13:30, 16:45

További információ a Zsuzsi Erdei Vasút programjairól, menetrendjéről és viteldíjairól: https://zsuzsivasut.hu.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában