Hirdetés

2022.06.23. 13:19

Elektronikusan olcsóbb

2022. augusztus 1-től változik a DKV Zrt. menetrend szerint közlekedő villamos-, trolibusz- és autóbuszjárataira érvényes jegyek és bérletek ára. Debrecenben a helyi közösségi közlekedési tarifa két és fél éve változott utoljára.

Forrás: DKV Zrt.

A magas üzemanyag- és energiaköltségek, valamint az üzemeltetéshez szükséges szolgáltatások árainak növekedése, az infláció okozta folyamatos áremelkedés komoly finanszírozási terhet jelentettek a DKV Zrt. számára. Ezért van szükség az ármódosításra.

A DKV Zrt. jelenleg a 2020. január 1-től érvényes árakon értékesíti értékszelvényeit annak ellenére, hogy az infláció mértéke 2021-ben 5,1% volt, 2022-ben pedig az előrejelzések alapján minimum 8,9% lesz.

Ezért a debreceni közgyűlés döntése értelmében augusztus 1-től ármódosítást hajt végre a DKV Zrt.

Elektronikusan, olcsóbban

Az elektronikus jegyek és az online vásárlás bevezetése óta először különbségek lesznek a papír alapon, illetve az online felületen megvásárolható értékszelvények árai között.

A környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve a készpénzkímélő, elektronikus úton megvásárolt szelvények árai kedvezőbbek lesznek.

A www.dkvejegy.hu felületen a nap 24 órájában, gyorsan, kényelmesen, sorban állás nélkül, a papíralapú termékeknél kedvezőbb áron tudják megvásárolni az utasok az elektronikus termékeket.

Figyelembe véve a jelenleg is nagyarányú elektronikus értékesítési volument, a társaság megszünteti az általános félhavi és a kisgyermekes havi bérletek papíralapú árusítását. Ezeket a bérlettípusokat a jövőben már csak elektronikusan lehet megvásárolni.

A DKV Zrt. a környezettudatossági szempontokat is figyelembe véve folyamatosan fejleszti az elektronikus jegy- és bérlet vásárlási szolgáltatását.

Az augusztus 1-től érvényes jegy- és bérletárak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában