Hirdetés

2022.05.20. 12:28

Mit együnk, ha fogyni szeretnénk?

Sokunkban merül fel a kérdés a diéta kapcsán, hogy mit érdemes enni, ha fogyni szeretnénk.

Forrás: sd36.hu

Ha neked is ez volt az első, ami megfordult a fejedben, akkor itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Nem muszáj azonban minden élelmiszert lecserélni, amit eddig fogyasztottál, csak jól kell összeválogatni az alapanyagokat. Lássuk, hogy mire érdemes figyelni!

Egészséges ételek a mindennapokra

A legfontosabb, hogy a bevásárlás során mindig vegyél elegendő zöldséget. Ez lehet friss, de fagyasztott is, hiszen ezek mind eltelítenek, így kevésbé leszel éhes. Persze megoldást jelenthet az SD36 kapszula, amely rostokban gazdag, ennek hatására nem fogsz egész nap az ételekre gondolni. A gyógynövényeinek hála pedig nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, így szinte bárki számára hatásos lehet.

Figyelj azonban arra, hogy ha zöldséget veszel, akkor lehetőleg szezonális darabokat válogass össze. Télen például a legjobb megoldás a cékla, a répa, a káposzta, nyáron viszont fogyassz sok uborkát, paradicsomot, cukkinit, esetleg padlizsánt. Ezzel megóvod magad a rengeteg felesleges vegyszertől, ráadásul még a pénztárcádra is jó hatással van, ha az éppen aktuális növekvő zöldségekből választasz.

A gyümölcsök kérdése

A gyümölcsök tele vannak rosttal, ahogy a már említett SD36 étrend-kiegészítő tabletta is. A rostok segítenek eltelítődni, nem leszel egyfolytában éhes a főétkezések között sem. A gyümölcsökből szintén érdemes szezonálisakat választani, tehát télen inkább mandarint, narancsot, esetleg ananászt vigyél haza. Ezzel szemben nyáron jöhet az eper, a cseresznye, a meggy, illetve persze a dinnye. Utóbbiban rengeteg víz található, ami jótékony hatással van a szervezetedre, hiszen annak ellenére, hogy van benne cukor, jól hidratálja a testedet.

Szükség esetén jó megoldást jelenthetnek a mirelit változatok, amikből készülhet smoothie, turmix, esetleg egy kellemes fagylalt. Nyáron sokkal egészségesebb, ha saját magad készíted el a hűsítő finomságot, hiszen így tudod, hogy mit raktál bele.

Köretek és gabonafélék

Annak ellenére, hogy sokan ódzkodnak a szénhidráttól, a legtöbben nem bírjuk ki enélkül a tápanyag nélkül. Minimális mennyiségre mindenkinek szüksége van, így ha félsz is tőle, válassz olyat, ami lassabban szívódik fel. Rizs és krumpli helyett fogyassz inkább bulgurt vagy hajdinát, esetleg barna rizst, illetve kölest, ezek ugyanis lassabban emésztődnek meg, így nem leszel éhes egy óra múlva.

Ami pedig az életmódváltás egyik alappillére, az a megfelelő tápanyagbevitel. Ehhez szükség van magvakra is, hiszen bár zsírban gazdagok, rengeteg vitamint tartalmaznak. Szóba jöhet a szezámmag, a tökmag, a lenmag, illetve a mostanában felkapott chia mag. Nem muszáj mindegyiket hazavinni, de egy-két félét azért mindig tarts otthon, hogy legyen mit nassolni vagy a zabkása tetejére rakni. A reggelidre nyugodtan szórj belőle, egészítsd ki egy kis joghurttal és áfonyával, és máris kész a tápláló napindító. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában