Hirdetés

2022.05.11. 17:36

Jön végre az utazások ideje, milyen bőröndök és utazótáskák közül választhatunk?

Forrás: pixabay.com

A kiváló minőségű bőröndök és utazótáskák nélkülözhetetlenek, ha üzleti vagy szabadidős útra indul és szeretné rendben és biztonságban tartani a dolgait. Ezek a termékek népszerűek a lenyűgöző megjelenésük, robusztus felépítésük, tágas belső terük és ütésállóságuk miatt. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, hogy segítséget nyújtsunk a vásárlási döntések gyors meghozatalához.

Fontos a bőröndök vagy utazótáskák mérete

A legjobb bőröndök nemcsak az értékes dolgainkat tartják biztonságban, hanem az utazást is gördülékenyen bonyolítják le. Elmondhatjuk, hogy egy törött bőröndkerék vagy egy túlsúlyos poggyász meghiúsíthatja az egyébként mesés vakációt.

Manapság már sokan a fapados légitársaságokkal (pl: Ryanair, WizzAir, vagy EasyJet) utaznak, ahol egyáltalán nem mindegy a bőröndök vagy az utazótáskák mérete. A szabadon felvihető poggyász mérete a Ryainair esetében 40 x 20 x 25 cm míg a WizzAir-nél 40 x 30 x 20 cm és 10 kg a maximális súlyhatár, az EasyJet-nél mindez már 45 x 36 x 20 cm, 15 kg-os súlyhatárral. Ha gyakran utazunk ilyen légitársasággal, abban az esetben érdemes a megfelelő bőröndöket és utazótáskákat beszerezni.

Egy jó nyaralás mindig a pakolással kezdődik, és semmi sem teszi ezt kevésbé megterhelővé, mint a megfelelő utazótáskák közüli választás vagy a feladásra szánt bőröndök valamelyike, ahol minden holmija elfér biztonságban az egész utazás során.

A legtöbb utazási felszereléshez hasonlóan a bőröndöktől is azt kapja, amiért fizet. Ha nem a megfelelőt vásárolja meg, úgy a későbbiekben senki sem garantálja, hogy minden értéke és vagyontárgya a legjobb biztonságban lesz. Annál pedig nincs bosszantóbb, mint egy nyaralás alkalmával bőröndöket vagy utazótáskákat vásárolni a hiányos felkészülés miatt. Sajnos nincs mindenki számára megfelelő megoldás; minden utazónak más-más igényei lesznek, attól függően, hogy hová utazik, meddig tartózkodik az adott országban, és milyen nyaralást tervez.

A hazai online shopokban a bőröndök széles választéka mellett megvásárolhatja a márkás Chesterfield utazótáskát 68 ezer forintért vagy választhat egy márkátlan terméket alig 10 ezer forintos árkategóriában, a lényeg, hogy olyat szerezzen be, amik az egyéni szempontok mellett a fapadosok irányelveinek is megfelelnek.

Milyen méretű kofferre lesz szükségem?

Lehet, hogy kísértésbe eshet, hogy a megengedhető legnagyobb bőröndöt vásárolja meg, de ez megnöveli a súlyt, és nehezebb lesz mozgatni. Jobb, ha a legkisebb bőröndöt választja, amelyben minden elfér, amire szüksége van – egy kis extra hellyel az ajándéktárgyak és az ünnepi vásárlások számára. Ha mégis nagyot választ a bőröndök közül, akkor még felszállás előtt mindenképpen ellenőrizze a korlátozásokat és a beszállókártyáján felsorolt szabályokat, különben nagy összegű feladási díjat kell fizetnie, amikor a beszállókapuhoz érkezik.

Hány kereke legyen a bőröndömnek?

A kétkerekű bőröndöket könnyű magunk mögé tenni, ha a reptéren keresztül rohanunk, de a becsomagolástól függően könnyen felborulhatnak. A négykerekű bőröndök sokkal masszívabbak, ha nincsenek alátámasztva, és általában könnyebben irányíthatók a szűk folyosókon és más forgalmas helyeken.

Arra figyeljünk oda, hogy sajnos hajlamosak elgurulni, ha nincs bennük kellő fékerő.

A bőröndök jobbak az utazótáskáknál?

Egy kerekes bőröndöt könnyebb beltérben szállítani, mint egy hátizsákot vagy az utazótáskákat, és nem sérül meg a hátunk sem. A hátizsák sokkal hatékonyabb, ha hosszú távra utazik, vagy terepre merészkedik, ahol az egyenetlen talaj megnehezíti a bőröndök mozgatását.

Mennyire fontos a bőröndök vagy utazótáskák belső tere?

Néhányuknak sok belső zsebük van, míg mások két vagy három részre oszthatók. Ez akkor hasznos, ha jobban szeretné elkülöníteni a ruháit vagy az értékeit – és nincs szüksége külön piperetáskára, amíg távol van. Ha maximalizálni szeretné a helyet, de továbbra is rendszerezett marad, jobb megoldás lehet egy a bőröndökbe és utazótáskákba könnyen elrakható „rendszerező”, amelyet külön megvásárolhat.

(PR-cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában