Hirdetés

2022.05.20. 12:36

Deréktámasztó párnák: egyszerű megoldás a derékfájdalomra

Annak, aki ülőmunkát végez, általában nem ismeretlen a derék vagy a hát fájdalma.

Sajnos a hosszú ideig tartó ülés során, különösen, ha ez nem megfelelő pozícióban történik, a fájdalom előbb-utóbb elkerülhetetlen.

Mik azok a deréktámasztó párnák?

Szerencsére a deréktámasztó párnák használatával a hát- és a derékfájdalmat meg lehet előzni, kialakult probléma esetén pedig csökkenteni lehet.

Ülés közben legtöbbször a szék háttámláján támaszkodunk, úgynevezett passzív ülőhelyzetben. Ilyenkor a hátunk izmai ellazulnak, és nagyon fontos az ágyéki gerincszakasz megfelelő alátámasztása annak érdekében, hogy elkerüljük a későbbi hátfájdalmat. Ebben tud segíteni a GyógyászatiShop.hu-nál kapható deréktámasztó párna.

Forrás: gyogyaszatishop.hu

Nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű párnát válasszunk ki! Érdemes egy gyógyászati segédeszközökre specializálódott boltot felkeresni, ahol a felmerülő kérdésekre is tudnak válaszolni. Az említett webáruházban például kitűnő minőségű gyógyászati segédeszközök kaphatóak a fürdőszobai eszközöktől kezdve egészen a szóban forgó deréktámasztó párnákig.

Legyen szó akár munkáról, autóvezetésről vagy csak szabadidőről, amikor ülünk, fontos hogy a gerincünk megfelelő pozícióban legyen, ilyenkor hatalmas segítség a fájdalom megelőzésére egy deréktámasztó párna. Lényegében egy ékként szolgál ez az eszköz a háttámla és az ágyéki, hátoldali szakasz között, megfelelően alátámasztva azt.

Kiknek ajánlott deréktámasztó párna használata?

Legtöbben akkor kezdenek el ilyen párnák után kutatni, amikor már fáj a hátuk. Azonban mindenkinek, aki sokat ül, pl. ülőmunkát végez, érdemes beszerezni egyet, hogy elejét vegye a problémának. Ugyanis az egyik leggyakoribb oka a hátfájásnak, nem meglepő módon, maga a sok ülés.

Ez azért van, mert alapvetően az emberi test nem erre lett kitalálva. A hosszantartó ülés hatással van az izmokra és a keringésre is, emellett folyamatos, természetellenes nyomást gyakorol a csípőre, a hátra és a lábakra.

Mit lehet még tenni a hátfájdalom megelőzésére?

A rendszeres és tartós ülésből származó problémák elkerülésére nagyon fontos a rendszeres szünet tartása, ami során felállunk az asztalunktól, és sétálunk egy kicsit, de legalábbis kinyújtjuk egy rövid időre a lábainkat. Manapság egyre népszerűbbek az álló asztalok is, ezek is sokat tehetnek a derék- és hátfájdalom kiküszöböléséért. De természetesen nem lehet minden esetben elkerülni az ülést, ilyenkor nagyon sokat segít a megfelelő gyógypárna használata.

Tehát ha valaki munkája során folyamatos ülésre kényszerül, mindenképpen ajánlott egy deréktámasztó párna beszerzése. A gyógyeszköz nyújtotta megfelelő ágyéki alátámasztás hatalmas segítség akkor, ha már hátfájdalom kínozza, ugyanakkor remek lehetőség a prevencióra is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában