Hirdetés

2022.04.28. 13:08

Különféle kerti asztalok a különböző kinti programokhoz

Az idei tavaszi szezonban hatalmas népszerűségnek örvendenek a kerti asztalok. A pandémia ideje alatt megszaporodott azok száma, akik kültéri bútort vásárolnak, hiszen sokan rájöttek, hogy mennyit jelent a szabad levegő.

Amennyiben még nincsen otthon saját kerti asztal, esetleg nem elég nagy, abban az esetben ez a cikk remek alap lehet a választáshoz. Lássuk a lehetőségeket!

Asztalok az udvarra és a teraszra

Nagyon sokan kedvelik a fából készült változatokat, amelyek az erkély és a terasz főszereplői lehetnek. Talán nem is akkora csoda, hiszen az anyag időtálló és természetes, nincs olyan stílus, ahova ne passzolna. A külső tereken különösen jól tud mutatni egy kellemes színű fabútor, amelyekből talán a legjobb választás az összecsukható típus.

Mégis sokkal nagyobb keletje van manapság a műanyag modelleknek, ugyanis ezek valamivel jobban bírják a hatalmas nyári hőséget. A Kulteributorok.hu kerti asztalai között bőven akadnak kisebb és nagyobb változatok, de találhatunk például bárasztalokat is. Amennyiben ez nem lenne elegendő, itt akár külön megvásárolhatjuk az aszallapokat és a lábakat, így egyedi összeállításban is gondolkodhatunk.

Forrás: kulteributorok.hu

Nagyobb méretű berendezések

A forró hőségben a tálalás és az étkezés is sokszor a teraszon, esetleg a kertben történik. Ehhez azonban szükség van egy akkora asztalra, amelynél az egész család kényelmesen elfér. Nem mindegy azonban sem a méret, sem a szín, sem pedig a forma, hiszen nem mindenkinek áll rendelkezésére hatalmas, fedett terasz.

A Kulteributorok.hu oldalán azonban kaphatóak olyan modellek, amelyeket bővíteni lehet, így ha éppen nincs szükség egy 210 centiméter hosszú darabra, akkor elegendő a 140-es méret is.

A téglalap alakú változatokat többféle színben be lehet szerezni, a tartós és időjárásálló tulajdonságaiknak köszönhetően pedig ez sokan meg is teszik. A könnyen tisztítható felület lehetőséget ad arra, hogy a bútor egész nyáron a szabadban lehessen, így nem szükséges folyamatosan bevinni egy fedett helyre.

Bárasztal kültéri fogadáshoz, felszolgáláshoz

Akadnak olyan családi események, programok, esetleg bulik, ahol a vendégek számára szükség lehet pár magasabb bútorra. Ilyenkor hasznos kiegészítők lehetnek a bárasztalok, amelyeken könnyedén elfogyaszthatóak a különféle italok és ételek.

Szerencsére ezekből szintén nagy a választék, így nemcsak a magasság kapcsán széles a paletta, hanem az asztallapok esetében is. A legtöbb termék azonban időtálló, jól bírják az időjárási viszontagságokat, így nem kell aggódni, hogy kopnak, esetleg vizesek lesznek. Egyes típusokat ráadásul össze is lehet csukni, így ha éppen nincsenek használatban, akkor a garázsban vagy a tárolóban kényelmesen elférnek.

Kerti asztalra tehát minden udvarral rendelkező családi háznál szükség van, hiszen elkerülhetetlen, hogy a tavaszi és a nyári időszakban ne toppanjanak be váratlan vendégek. Sokszor szervezhetünk ráadásul grillpartikat is, ahol szintén hasznos lehet egy nagyobb asztalfelület. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában