Hirdetés

2022.04.01. 16:02

A legnépszerűbb kültéri játékok egyike a gyermekhinta

Forrás: pixabay.com

A gyerekeknek szükségük van egy helyre, ahol mozoghatnak, önfeledten játszhatnak és a legfontosabb, hogy a szabadban lehessenek, és ha van elég területünk, a hintakészlet a kerti játékok közül nagyszerű választás lehet. A silány konstrukciók már a múlté. Jelenleg ezek az eszközök tartósak, kreatívak és legfőképpen szórakoztatóak, főleg a kicsik számára. Mindaddig, amíg van elég sík talaj a munkához, és elhelyezéshez, engedjük szabadjára a képzeletünket. Annak érdekében, hogy segítsünk a megfelelő játékhinta kiválasztásában, összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat két népszerű típus említésével.

 

Mire figyeljünk oda a játékok, illetve a hinta vásárlásakor?

 

A hintakészlet vásárlásakor a legfontosabb szempontok a költségek, a méret, a szolgáltatások, az anyagok és a telepítés. Mindezek közül a költség a legnagyobb tényező, mert valóban több ezer forinttól közel 50 ezer forintig találhatunk ilyen játékokat a hazai webes áruházakban.

 

Mindegy, hogy csak néhány hintát tartalmazó alapkészletet keres egy keresztkereten, vagy egy hatalmas játszóházat hintákkal, csúszdákkal és mászófallal, a költségvetésen belül biztos talál megfelelőt. Léteznek beltéren használható hinták is, amelyek a kisgyermekek játékát célozzák, illetve kis területekre szánt játékok. Gondoljon arra, mihez vonzódik gyermeke, amikor a parkban van. Szeretik-e a kétszemélyes hintákat? Ez segít jelentősen leszűkíteni a lehetőségeket. Ezután már csak azt kell kitalálnia, hogy a játékok elférnek-e az általunk kijelölt helyen.

 

Az anyagok és a szerelés együtt járnak, ennem megfelelően az acélváz, alapú termékek nagyon könnyen összerakhatók. Lehet, hogy a professzionális telepítés a legjobb megoldás, de ha elhatározta, hogy saját maga végezze el, mindenképpen vegye figyelembe a telepítési nehézségeket. Győződjünk meg arról, hogy minden eszközzel és tudással rendelkezünk ehhez. Szerencsére a műanyag gyermekjátékok nagyon egyszerűek... még akkor is, ha nagyon sok elemből állnak.

 

A gyermekjátékok közül a kerti hinta a legkeresettebb

 

A Swing Színes klasszikus fa játékhinta korrekt áron, 4 ezer forintért beszerezhető és tökéletes a gyermek számára, főleg azoknak, akik sokat szeretnek a szabad levegőn játszani. Rendkívül jó anyagokból készítették, ezért nagyon strapabíró, így gyermekünket teljes biztonságban tudhatjuk. A kültéri játékok közül ez a hinta kifogástalan minőségű lucfenyőből készült, organikus és impregnálóval lett lekezelve. A biztonsági kötelek pedig fém karikákban végződnek, megkönnyítve a fel és leszerelést. Ez a gyermekjátékhinta teljesen biztonságos, klasszikus és egyben trendi. Minden családi ház kertjében és teraszán remekül mutat.

 

A Mappy fészekhintát többféle színben (kék, piros és sárga) és alig 10 ezer forintért szerezhetjük be online. A termék 3 és 10 éves kor közötti gyermekek számára ideális választás. A játékhinta átmérője 110 cm, többféle színben. Ülőfelszíne vízlepergető anyagból készült, 1.4-1.9 m között állítható hosszúságú kötéllel van felszerelve. A játékot egyszerre 2-3 gyermek veheti igénybe.

 

A biztonság mindenekelőtt

 

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a hintakészletet vízszintes talajon, szikláktól, gyökerektől és bármilyen más botlásveszélytől mentesen, fáktól és ágaktól távol építsük fel, hogy elkerüljük az összegabalyodást.

 

A szettet gyártó utasításai szerint rögzítsük és szereljük fel a játékokat, illetve kérjük szakember tanácsát az összeszereléshez. Havonta kétszer célszerű ellenőrizni a hintát, hogy nincsenek-e meglazult csavarok, korrózió vagy bármilyen más látható kopás. A megelőzéssel elősegítjük a termék élettartamát. Arra szintén figyeljünk oda, hogy mindig legyen felnőtt a gyerekekkel. A legjobb, ha a hintagarnitúrát úgy helyezzük el, hogy a házból is látható legyen, így az ablakon figyelhetjük a gyermekeket játék közben.

 

Egy biztos, akár egy egyszerű szettre van szükségünk, vagy valami látványosabbra és designosra, az online boltok hatalmas kínálatában biztosan találunk olyan játékokat, amelyek tökéletesek az otthonunkhoz.
 

(PR-cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában