Szponzorált tartalom

2022.02.08. 21:38

A szerelem nyelve ez!

Lepje meg kedvesét felejthetetlen koncertélménnyel! A Kodály Filharmónia Debrecen és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében két szenzációs előadás várja közönségét februárban. Míg 17-én a nagy történelmi múlttal rendelkező Concerto Budapest és a zenei élet egyik legkiemelkedőbb személyisége, Kokas Katalin játszik Önöknek, addig 24-én a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Arabella Steinbacher játékán keresztül feledkezhetnek bele a nagybetűs Zenébe.

Forrás: Wágner Csapó József

Az első koncerten Beethoven és Csajkovszkij életének különleges korszakába nyerhetnek betekintést. Beethoven a kínokkal teli, hallását elvesztő időszakában élte „a nagy teremtő korszakát” is. Még teljesen süketen is a színpadra állt vezényelni, és volt olyan előadása, hol a sikerről csak akkor bizonyosodott meg, amikor egyik énekese az ünneplő nézők felé fordította. Életének ebben a periódusában született egyetlen hegedűversenye is, amit a Concerto Budapest február 17-ei, debreceni koncertjének keretében is hallhat a nagyérdemű. Repertoárra kerül még Oroszország ékkövének és legdicsőbb „export cikkének”, azaz Csajkovszkijnak Patetikus jelzőt viselő szimfóniája is.

Kokas Katalin és Arabella Steinbacher

A második hangverseny az orosz zenetörténet két korszakából kínál ízelítőt. Tanítvány és tanár, azaz Prokofjev és Rimszkij-Korszakov egy koncerten! Előbbi a zenei élmények fogékonysága mellett kitűnő sakkjátékos volt, aki kijelentette, ha nem lesz sikeres a zene terén, hivatásának ezt az elmesportot választja. Utóbbi, aki még a cár előtt sem volt hajlandó véka alá rejteni gondolatait, apja kérésére tengerésztisztnek tanult és két és félévet el is töltött a vizeken. Ekkor szerzett élményei ihlették később egzotikus témaválasztású, különleges hangszerelésű műveit. A február 24-i, debreceni koncert fényét Arabella Steinbacher hegedűművésznő emeli, az est dirigenseként Dmitry Liss lép színpadra, ki hazája nemzeti repertoárjának egyik leghitelesebb tolmácsa.

 

További információ a www.filharmonia.hu és a www.kodalyfilharmonia.hu oldalakon található! Jegyek válthatók a Kölcsey Központ jegypénztárában, a debreceni Tourinform irodában, valamint online a kodalyfilharmonia.jegy.hu oldalon.

 

(PR-cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában