Hirdetés

2022.01.18. 10:33

Te mennyire vagy jártas a military kések világában?

Forrás: Extrametál.hu

Ha a késeket csak a szokásos hétköznapi tevékenységek elvégzéséhez szükséges eszköznek tartod, akkor kicsi rá az esély, hogy jártas lennél a harci kések világában. A kés az emberiség legősibb eszköze, amit bizony nem csak a konyhában használtak.

 

Késjellegű eszközök már a paleolit korban is voltak

 

A késjellegű vágóeszközök a paleolit korból a neolit korba való átmenet idején tűntek fel legelőször. A pattintott kövek helyét gyorsan átvették felfedezésük után a fémek, amelyekből már a fegyverkészítőknek lehetőségük volt különböző pengéket készíteni. Előbb rézből, majd bronzból, vasból, később pedig már tartós és erős acélból gyártották a késeket, a fegyvereket és pengéket.

 

A kést a harcok során elsősorban kiegészítő fegyverként használták. A 13. századtól került általános használatba a tőr, a 15-16. században a két- és háromélű pengék. A harci kések alkalmazásának kezdete az első világháborúra tehető, amikor a hadseregek közelharctőröket (rohamkéseket) adtak a katonáknak – ezek legtöbbször vadászkésekből lettek kifejlesztve.

 

Napjaink military kései, zsebkései: a Spyderco kések

 

A Spyderco kések az USA-ból, Colorado államból származnak. A kések a kiváló minőséget kedvelőknek ajánlottak. Rendkívül funkcionálisak, ergonómiai kialakításuk kiváló, megbízhatóak és maximálisan kihasználhatóak.

 

A cég óriási hangsúlyt fektet a kutatásra és a folyamatos fejlesztésre, innovációra. A termékeik egyaránt népszerűek az átlag késhasználók és a hivatásos szolgálatot teljesítők – rendőrök, tűzoltók, mentősök – körében is.

 

Cold Steel kések

 

Az Extrametál.hu military kés kínálatában megtalálhatóak a Cold Steel-kések is, amelyek a „legkeményebb” kihívásoknak is képesek megfelelni. A szinte már fegyvernek számító modelleket a lehető legvadabb körülmények között tesztelik.

 

A Cold Steel már 30 éve gyárt hidegacél fegyvereket, új anyagokat fejleszt és gyárt, nemcsak az USA-ban, hanem Dél-Afrikában, Japánban is. Termékei az egész világon elterjedtek – a legtartósabb és legmegbízhatóbb eszköznek számítanak. Katonai, rendészeti egységek, önvédelmi szakemberek használják.

 

Hogyan válassz military, harci késeket?

 

A harci késeket a hadsereg, a rendőrség vagy a különleges erők is használják, akár közvetlen közelharchoz, védekezéshez és támadáshoz egyaránt. Amikor saját részre akarsz egy-egy ilyen darabot beszerezni, akkor feltehetőleg neked nem ilyen célból lesz rá szükséged.

 

A harci késeknek sok tevékenység elvégzésre kell alkalmasnak lenniük: képesnek kell lenniük a drót, a műanyag bilincs vagy faágak vágására. Ehhez a penge acéljának keménynek kell lennie, és jól kell tartania az élességet.

 

Léteznek különleges zsebkések is gyűjtőknek. Ezek sorszámozott, sokszor évfordulókhoz, ünnepekhez kötött modellek. Különlegesek, ritkaságnak számítanak, emiatt prémiumkategóriás az áruk is.

 

Mik azok a karambitok?

 

A karambit egy Délkelet-Ázsiából származó kicsi, könnyen hordozható, több célra is használható kés, amely ívelt pengével és általában két biztonsági gyűrűvel rendelkezik. 

 

(Hirdetés)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában