Hirdetés

2022.01.18. 10:42

Mit kell figyelembe venni a megfelelő ragasztószalag kiválasztásánál?

Forrás: hunpohar.hu

Soha nem szabad alábecsülni egy jó ragasztószalag erejét. Sokoldalú, strapabíró és könnyen használható – és ha a megfelelőt választjuk, jelentősen felgyorsíthatja a legidőigényesebb feladatokat is, így hosszú élettartamú megoldást kínál.

 

„De annyiféle ragasztószalag kapható a boltokban. Mégis hogyan találjam meg a megfelelőt? Nos, ez csak egy szalag, igaz? Mi romolhat el? Kiválasztom az elsőt, ami a kezembe akad” – ez a lehető legrosszabb hozzáállás.

 

Igenis ismernünk kell az adott ragasztószalagot ahhoz, hogy elkerüljük a feladattal összeférhetetlen termék megvásárlását. De mielőtt rátérünk az ismertebb típusokra, még meg kell említenünk pár dolgot.

 

Gondoljuk át, hogy milyen környezetben lesz használva a ragasztószalag!

 

A hőmérséklet, a páratartalom és egyéb környezeti tényezők mind-mind befolyásolják a szalag ragadósságát. Vagyis a munkakörnyezethez nem megfelelő típusú ragasztószalag kiválasztása károsíthatja termékeinket, vagy hátráltathatja a munkafolyamatokat.

 

Ne feledkezzünk meg a minőségről sem!

 

A szalag minősége befolyásolja a munkafolyamat működőképességét. A jobb minőségű szalag kevésbé valószínű, hogy elszakad, ami azt jelenti, hogy a rendszer zökkenőmentesen és késedelem nélkül működhet tovább.

 

Nem mindegy, hogy milyen a leragasztani kívánt felület

 

Vegyük példának az újrahasznosított hullámkartonból készült dobozokat, amik környezetbarát jellegük miatt nagyon népszerűek sok kiskereskedőnél, de ezek gyakran megnehezítik a szalag tapadását a felületre. Ebben az esetben erősebb ragasztószalagra lesz szükség a biztonságos lezáráshoz.

 

Nos, most, hogy végigmentünk ezeken a pontokon, jöhetnek az ismertebb típusok, amiket akár a Hunpohár Webáruház ragasztószalag kínálatából is beszerezhetünk.

 

Polietilén

 

A polietilén ragasztószalag ár és minőség tekintetében talán a legkiemelkedőbb. Előnyei közé tartozik, hogy nagy a szakítószilárdsága, valamint magas a zárási teljesítménye.

 

PVC

 

A PVC ragasztószalagok segítségével a nehezebb kartonok is egy mozdulattal lezárhatóak. Arról nem is beszélve, hogy mechanikai sérülés esetén a szalag nem reped tovább.

 

Akril

 

Az egyik leggyakrabban előforduló és legjobb ár-érték arányú, vizes bázisú szalag az akril anyagú ragasztószalag, amely kiváló általános felhasználásra. Többféle minőségben kapható, de általában csak polipropilén hordozóréteggel.

 

Hot melt

 

A „hot melt” kifejezés a ragasztók azon típusát takarja, melyek oldószermentes, hőre lágyuló műgyanták, és melegítésre megolvadnak.

 

A hot melt ragasztószalagok lényegesen jobb tapadással bírnak bármely felületen, köztük a kartonon is. A kiváló tartási teljesítményüket, szakítószilárdságukat és gyors tapadásukat pedig még nem is említettük.

 

Nyugodtan használhatóak telepakolt, újrahasznosított vagy poros dobozok, valamint szabálytalan felületek lezárásához. 

 

(Hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában