Hirdetés

2022.01.18. 10:42

Mit kell figyelembe venni a megfelelő ragasztószalag kiválasztásánál?

Forrás: hunpohar.hu

Forras: hunpohar.hu

Soha nem szabad alábecsülni egy jó ragasztószalag erejét. Sokoldalú, strapabíró és könnyen használható – és ha a megfelelőt választjuk, jelentősen felgyorsíthatja a legidőigényesebb feladatokat is, így hosszú élettartamú megoldást kínál.

 

„De annyiféle ragasztószalag kapható a boltokban. Mégis hogyan találjam meg a megfelelőt? Nos, ez csak egy szalag, igaz? Mi romolhat el? Kiválasztom az elsőt, ami a kezembe akad” – ez a lehető legrosszabb hozzáállás.

 

Igenis ismernünk kell az adott ragasztószalagot ahhoz, hogy elkerüljük a feladattal összeférhetetlen termék megvásárlását. De mielőtt rátérünk az ismertebb típusokra, még meg kell említenünk pár dolgot.

 

Gondoljuk át, hogy milyen környezetben lesz használva a ragasztószalag!

 

A hőmérséklet, a páratartalom és egyéb környezeti tényezők mind-mind befolyásolják a szalag ragadósságát. Vagyis a munkakörnyezethez nem megfelelő típusú ragasztószalag kiválasztása károsíthatja termékeinket, vagy hátráltathatja a munkafolyamatokat.

 

Ne feledkezzünk meg a minőségről sem!

 

A szalag minősége befolyásolja a munkafolyamat működőképességét. A jobb minőségű szalag kevésbé valószínű, hogy elszakad, ami azt jelenti, hogy a rendszer zökkenőmentesen és késedelem nélkül működhet tovább.

 

Nem mindegy, hogy milyen a leragasztani kívánt felület

 

Vegyük példának az újrahasznosított hullámkartonból készült dobozokat, amik környezetbarát jellegük miatt nagyon népszerűek sok kiskereskedőnél, de ezek gyakran megnehezítik a szalag tapadását a felületre. Ebben az esetben erősebb ragasztószalagra lesz szükség a biztonságos lezáráshoz.

 

Nos, most, hogy végigmentünk ezeken a pontokon, jöhetnek az ismertebb típusok, amiket akár a Hunpohár Webáruház ragasztószalag kínálatából is beszerezhetünk.

 

Polietilén

 

A polietilén ragasztószalag ár és minőség tekintetében talán a legkiemelkedőbb. Előnyei közé tartozik, hogy nagy a szakítószilárdsága, valamint magas a zárási teljesítménye.

 

PVC

 

A PVC ragasztószalagok segítségével a nehezebb kartonok is egy mozdulattal lezárhatóak. Arról nem is beszélve, hogy mechanikai sérülés esetén a szalag nem reped tovább.

 

Akril

 

Az egyik leggyakrabban előforduló és legjobb ár-érték arányú, vizes bázisú szalag az akril anyagú ragasztószalag, amely kiváló általános felhasználásra. Többféle minőségben kapható, de általában csak polipropilén hordozóréteggel.

 

Hot melt

 

A „hot melt” kifejezés a ragasztók azon típusát takarja, melyek oldószermentes, hőre lágyuló műgyanták, és melegítésre megolvadnak.

 

A hot melt ragasztószalagok lényegesen jobb tapadással bírnak bármely felületen, köztük a kartonon is. A kiváló tartási teljesítményüket, szakítószilárdságukat és gyors tapadásukat pedig még nem is említettük.

 

Nyugodtan használhatóak telepakolt, újrahasznosított vagy poros dobozok, valamint szabálytalan felületek lezárásához. 

 

(Hirdetés)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában