hirdetés

2021.09.20. 13:25

Milyen áron bérelhetünk Budapesten albérletet idén ősszel?

Fotó: Pixabay

Az albérletárak kérdése már évek óta mindig felborzolja a kedélyeket, ugyanis évről évre csak arról hallani, hogy mennyire megemelkedtek az előző években. Különösen igaz ez a budapesti albérletekre, melyek átlagára tavaly 162 ezer forint volt. Meglepő módon az idei budapesti albérletek átlag albérleti díja 144 ezer forint, ami még így sem olcsó, ugyanakkor jelentős árcsökkenés tapasztalható az előző évhez képest. Természetesen a tavalyi árakat a koronavírus-járvány is nagyban befolyásolta.

Ugyanakkor arról szó sincs, hogy őszre lecsökkentek volna az albérletek árai, ugyanis a felmérések szerint a júniusi-júliusi árakhoz képest 4,3 százalékos drágulás tapasztalható. Mivel augusztusban hirdetik ki az egyetemek és a főiskolák, hogy kik kapnak kollégiumi férőhelyet, így augusztus végén meglehetősen sokan keresnek albérletet. Aki viszont lemarad a nyár végi, ősz elejei lehetőségekről, azok szeptember-október folyamán már drágább albérletárakkal találkozhatnak. Természetesen az albérletek árait számos tényező befolyásolja.

Mi befolyásolta az idei albérletárakat?

Mivel nyár elején újra fellendült a turizmus, így azok közül, akik az őszi-tavaszi időszakban egyetemistáknak adták ki az ingatlanjukat, egyre többen döntöttek úgy, hogy nyárra inkább a turistákat célozzák, és Airbnb-s kiadással próbálkoznak. Az őszi albérletárakat tehát az is nagyban befolyásolta, hogy kik azok, akik visszatérnek a hosszú távú lakáskiadáshoz, és kik maradnak az Airbnb-s kiadásnál, hiszen ez nagyban befolyásolta a kínálatot. A koronavírus következő hullámának árnyékában kevesebben maradtak az időszakos kiadás piacán, és mivel a nyári szezon is véget ért, többen döntöttek a hosszabb távú kiadás mellett.

Emellett az is döntő kérdés volt, hogy mekkora méretű ingatlanok kerülnek a kiadó albérletek piacára. Az árcsökkenés ugyanis annak is köszönhető, hogy a tavalyi ingatlanokhoz képest kisebbek a kiadó albérletek, ami miatt az árak is alacsonyabbak. Emellett az is komoly befolyásoló tényező volt, hogy milyen gyorsan kelnek el a kiadó szobák, ugyanis ezeket sokkal hamarabb bérlik ki az egyetemisták, mint az egész lakásokat. A kiadó szobák iránti igény is nőtt az elmúlt évekbe, ahogyan a bérelhető szobák száma is, ami szintén befolyásolta az albérletek iránti keresletet, így az árakat is.

Miért keresettebbek a céges tulajdonú albérletek?

A Professional Premium Property Zrt. tapasztalatai szerint a céges tulajdonú albérletek keresettebbek, hiszen sokkal magasabb színvonalat képviselnek, mint a magánkiadású albérletek. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az ügyfelei elégedettsége 99 százalékos. A Professional Premium Property Zrt. albérletei egyfelől teljesen felújított, gépesített és felszerelt ingatlanok, másrészt pedig lakhatási támogatást is lehet rájuk igényelni, és ez sokak számára vonzó tulajdonság.

Emellett azt is garantálják az ügyfeleknek, hogy az elromlott háztartási gépeket, vagy egyéb élethelyzeteket lehet feléjük jelezni, ők pedig a szerződéses partnereken keresztül igyekeznek megoldani. A kínálatukban kiadó szobák is szerepelnek, melyeket az Albérlet Budapest oldalon tudunk megnézni. A leírásban megtaláljuk a rezsire vonatkozó adatokat, a bérleti díjakat, illetve a legfontosabb adatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában