Hirdetés

2021.09.10. 11:36

Gördülékenyebb, könnyebb lesz

Aszfalt alaprétreg került a nyugati kiskörút újabb szakaszára.

Fotó: keviz.hu

A debreceni nyugati kiskörút építése immáron harmadik ütemébe lépett. A Debreceni Mélyépítő Kft., a Zemplénkő Kft. és a KE-VÍZ 21 Zrt. közös beruházása az ütemtervnek megfelelően halad. A napokban a Jókai és Csokonai utcák közötti szakaszon került beépítésre az aszfalt alapréteg. A közeljövőben folytatódik a Hatvan és Csokonai utcák között szakaszon a beton útalap építése.

A mostani ütemben a Hatvan és a Mester utcák között több mint 400 méter hosszan épül új út. Egy részén már elkészült az útalap, valamint kiemelt szegély épült, továbbá a talajcsere és a régészeti feltárás mellett több helyen folyamatban vannak a közműépítési munkák is. A nagyszabású beruházás részeként új, 2x2 sávos aszfalt burkolatú utat építenek 419 méter hosszon, a két szélen buszsávval, a buszsávban két autóbusz megállóhellyel, egyesített gyalog- és kerékpárúttal a két oldalon.

Fotó: keviz.hu

A magas színvonalú minőséghez az út alatti területen 1,4 méter, helyenként 2 méter mélységig talajcserére kerül sor, a beruházás során összesen 20 ezer köbméternyi talajcsere lesz. A Hatvan utca−Nyugati kiskörút csomópontjában teljes pályaszerkezet-csere, a Mester utcán 216 méter hosszban aszfaltkopóréteg-csere és a szükséges mértékű burkolat-szélesítés, míg a Csemete utcán 65 méter hosszban aszfaltkopóréteg-csere és egy meglévő buszmegálló öbölbe történő átépítése történik a közeljövőben.

A beruházás során közel 3 és félezer négyzetméter térkőburkolat kerül a helyére, az aszfaltréteggel 129 meglévő és új aknafedél kerül szintbe. Miként azt korábban Papp László, Debrecen polgármester megfogalmazta:

„A beruházásnak köszönhetően gördülékenyebbé és könnyebbé tesszük a belvárosi közlekedést. Debrecen fejlődik!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában