Hirdetés

2021.08.27. 14:47

Bőr vagy szövet? – Melyik pénztárcát válasszuk?

Mindkét anyagnak komoly rajongótábora van.

Bőr vagy szövet? – Melyik pénztárcát válasszuk?

Forrás: answear.hu

Sokan alábecsülik a témát, hiszen a pénztárcát egy olyan fogyóeszköznek tartják, amit csak a fizetések alkalmával kapunk elő, pedig ennél kicsit összetettebb ez az ügy. Valójában rengeteg fontos, értékes holminkat tároljuk benne, ráadásul szinte mindig és mindenhova magunkkal visszük. A legtöbben a pénz és a bankkártyák mellett az irataikat is a pénztárcában tartják, így talán már érthető, hogy miért olyan fontos, hogy strapabíró és mindeközben még praktikus és stílusos is legyen.

Az előbbiek után vannak, akiknek talán furcsán is hangzik a címben feltett kérdés, hiszen nincs is világosabb a válasznál, a pénztárca természetesen bőrből készül! És azt kell mondanunk, ez így volt hosszú ideig, de a divatipar mára megváltoztatta a vásárlói szokásokat. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor egy új pénztárcára van szükségünk? Számít, hogy női vagy férfi tárcáról van szó? Miért fontos az, hogy ez kiegészítő illeszkedjen a szokásainkhoz? Nézzük!

Előnyök és hátrányok

Mindkét anyag rendelkezik pozitív és kevésbé előnyös tulajdonságokkal is, éppen ezért az elsődleges tényező, ami a döntésünket meghatározza majd, az az ízlésünk. Viszont ezen felül viszont vannak olyan objektív jellemzők, amik befolyással bírhatnak: a tartósság, az ár, a változatosság, a stílus, illetve az állatvédelem.

A bőr pénztárcák tartósak, őrzik formájukat, emellett többnyire a klasszikus elegancia megtestesítői – kivétel erősíti a szabályt –, viszont mindezt némileg magasabb áron kínálva. A bőr termékek többnyire a minőség és a luxus képviselői, mindig stílusosak, de kevésbé formálható, variálható anyagból készülnek. Ezzel szemben a szövet pénztárcák kevésbé tartósak, a formájukat is előbb elveszítik, viszont stílus tekintetében sokkal változatosabbak, és az előállításukhoz nem szükséges az állatok bőre. Optimális és népszerű megoldás a szintetikus, illetve a műbőr, hiszen ezek olcsóbbak, de még mindig stílusosak. Mivel színek és minták

tekintetében az utóbbiak, azaz a szövet tárcák szerepelnek jobban, talán nem meglepő, hogy – minden általánosítást elkerülve – a fiatal nők sokszor döntenek inkább emellett a típus mellett. Akár rá is cáfolhatunk, akár meg is erősítjük az előbbieket, bőven akad női pénztárca az answear.hu-n, ami ebben cinkosunk lesz.

Fotó: answear.hu

Mi kell a férfinak?

Az urak között sokan vannak, akik legszívesebben kiiktatnák a vásárlást az életükből, és ez nem túlzás, hiszen nyűg és időveszteség számukra minden ilyen ügylet. És akadnak persze olyanok is, akik örömmel vetik bele magukat a legújabb trendek beszerzésébe hétről hétre. Ha nem a barátnő, stílustanácsadó vagy bárki más választ helyettük, akkor sokszor a praktikum az elsődleges szempont, így egyértelműen az iratok tárolására is alkalmas bőr pénztárca lesz a befutó, ami egészen addig szolgálja majd gazdáját, míg szinte rongyosra nem foszlik. A bőr pénztárcák hosszabb távon szolgálnak, mindeközben stílusos megjelenést kölcsönözve

tulajdonosuknak minden alkalommal, így nem véletlen, hogy aki megengedheti, többnyire ilyen tárcát választ. Erre példa a férfi pénztárca az answear.hu-n is, ahol mindenki megtalálja a minden kritériumnak megfelelő darabot.

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában