Hirdetés

2021.08.13. 11:18

6+1 érv, amiért érdemes letöltenünk az Apple Pay-t

Az utóbbi két évben Magyarországon a kártyás fizetési szokások forradalmian megváltoztak. Ha egy üzletben fizetni szeretnénk, ma már általában ugyanolyan valószínűséggel történhet ez meg készpénzzel, bankkártyával vagy a telefonunkkal.

Forrás: Gránit Bank

Az Apple Pay-ről röviden

Az Apple Pay egy olyan mobilfizetési szolgáltatás, mely az Apple telefonkészülék tulajdonosainak kedvez a fizetések során. Magyarországon 2019 májusában jelent meg először. Mára már a hazai bankok szolgáltatásainak igénybe vételekor is használhatjuk az Apple Pay-t. Ez a mobilfizetési szolgáltatás nagyban megkönnyíti az ügyfelek mindennapjait. Lássuk, milyen érvek szólnak az Apple Pay használata mellett!

1. Biztonságos

Sok felhasználóban merül fel az a kérdés, hogy mi történik, ha elhagyom a telefonom és benne van a bankkártyám. Semmi. Nézzük miért! Ahhoz, hogy az Apple Pay-t válasszuk, mint fizetési lehetőséget, vagy a telefonunk jelkódját, vagy a korábban beállított biometrikus azonosítónkat kell használnunk. Ez utóbbi lehet ujjlenyomat vagy arcfelismerő. Amennyiben a hagyományos bankkártyánkat szeretnénk használni, a PIN kódunkat szükséges bepötyögni a POS terminálba. Ha összehasonlítjuk a két fizetési lehetőséget, a kód gyakorlatilag ugyanolyan faktorú erősséget képvisel, a biometria azonban már eggyel magasabb rangú biztonsági lépcsőt biztosít. A másik fontos tényező, ami szintén magasabb biztonságot ad, hogy telefonunkkal történő fizetésnél mindig azonosítani kell magunkat, míg a bankkártyás fizetésnél csak a 15.000 Ft-ot meghaladó fizetésnél. Ezen összeghatár alatt PIN kód nélkül is fizethetünk bankkártyánkkal.

2. Gyors és kényelmes

Folytassuk a kényelemmel! Manapság a telefonunk nagyobb eséllyel van nálunk, mint a pénztárcánk. Gondoljunk csak bele! Fizetésnél nem szükséges a pénztárcánk után kutakodni, elég csak a telefonunkért benyúlni a zsebünkbe, és az Apple Pay segítségével már le is tudhattuk az érintésmentes fizetést.

3. Higiéniai szempontból is biztonságosabb

A pandémiás időszakban nem utolsó szempont a higiénia. Amennyiben a digitalizált kártyánkkal fizetünk, nem szükséges a terminálhoz hozzáérni egy esetleges PIN kód kérésnél.

4. Egyszerű online fizetési lehetőség

Amennyiben online szeretnénk vásárolni nem csak a hagyományos bankkártyás fizetést vagy az utánvétet választhatjuk, mint fizetési lehetőséget. Ha olyan Macbook vagy iPad készülékről történik a vásárlás, amiben van Touch ID vagy Face ID, abban az esetben bankkártya adatainkat sem szükséges megadnunk. Elég a jelkódunkat, ujjlenyomatunkat vagy az arcfelismerés funkciót használnunk.

5. Összes bankkártyánk egy helyen

Több bankkártya párhuzamos használatánál sem kell aggódni, hogy melyik kártyánkat hova tettük. Adjuk hozzá az összes bankkártyánkat az Apple Pay-hez, így fizetésnél könnyen ki tudjuk választani, hogy éppen mely kártyánkat szeretnénk használni.

6. Több eszközről is alkalmazható

Nem csak a telefonunkkal, de okosóránkkal is tudunk fizetni az üzletekben. A telefon esetében megjegyzendő, hogy csak iPhone 6, vagy annál újabb modell képes erre a funkcióra.

+1 Offline is használható

Nem kell aggódnunk, hogy elfogy a mobilinternetünk. A mobilfizetéshez nem szükséges internet, így ettől függetlenül bárhol, bármikor tudjuk használni az Apple Pay-t.

PR-cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában