Szponzorált tartalom

2021.02.15. 14:21

Az 5 legnépszerűbb otthonról végezhető munka 2021-ben

Hazánkban a home office egészen a koronavírus elterjedéséig gyerekcipőben járt.

Forrás: shutterstock.com

A legtöbb munkaadó és munkavállaló bizalmatlanul tekintett a lehetőségre; sokak szemében akadályoztatott és sok problémát felvető alternatívának tűnt az otthonról végezhető munka. Csak bizonyos szakmák képviselői tekintettek rá valódi megoldásként.

Ezt az elavult és régimódi hitrendszert rajzolta újra karantén-időszak: a kényszer rávilágított arra, hogy mekkora lehetőség van a(z online) távfoglalkoztatásban. 2020 a lehetőségek felfedezésének éve volt, 2021 pedig az távmunka kivirágzásának éve lehet. Ha a cikken kívül további részletek is érdekelnek az otthonról végezehető munkák kapcsán ITT, a Qjob.hu oldalán olvashatsz bővebben róluk.

Virtuális asszisztens

Van, hogy egy-egy cégnél felhalmozódnak az apró-cseprő feladatok, amelyeknek elvégzésére a nem szívesen vesznek fel új alkalmazottat. Ilyenkor jöhet jókor egy külsős munkatárs, akinek ki tudják adni a feladatokat. Ha jártas vagy az adminisztrációban, értesz a tízujjas vakon gépeléshez, esetleg elboldogulsz a kép-, illetve videószerkesztéssel, biztosan lesznek megbízásaid!

Fordítás / tanítás

Ha jól beszélsz legalább egy idegen nyelven, rögtön az otthoni munkavégzés császára lehetsz. És minél ritkább és különlegesebb nyelven beszélsz, ez annál inkább érvényes. Diákokat fogadhatsz (a járványra való tekintettel akár online is), vagy dönthetsz úgy, hogy fordításra adod a fejed. Léteznek professzionális szakfordító irodák, de ha nem akarsz elköteleződni is könnyedén találhatsz megbízásokat. Jó tanár és jó fordító mindig kelleni fog!

Cikkírás / szövegírás / szerkesztés

A szövegalkotáshoz tényleg nem kell más, csak áram, egy működő számítógép és némi íráskészség. Természetesen minél gyakorlottabb vagy, annál könnyebb lesz munkát szerezned. De ha kezdő vagy, se ijedj meg! Eleinte vállalj ingyen munkákat, légy gyakornok egy nívós lapnál. Eztán vesd bele magad a munkakeresésbe! Ha esetleg elakadnál, nézz be hozzánk, a Qjob.hu-ra, ahol rengeteg szövegírói feladat vár!

Online tanácsadás

Ha van olyan területe az életnek, amiben jártas vagy, könnyen a hasznodra fordíthatod. Érdekel a divat? Imádod bütykölni a kocsidat? Jók a megérzéseid? Építs fel rá egy tanácsadói vállalkozást!

Adj divat tippeket, légy virtuális autó elakadási forrópont, vagy vess kártyát, ha érzéked van hozzá! Az embereknek ezekben a zűrzavaros időkben kellenek a kapaszkodók. Élj ezzel az igénnyel, élj a tehetségeddel!

Véleményírás

A velemenyeim.hu-n most lehetőséged van megosztani a világgal a tapasztalataidat, s ezért pénzt is kapsz! Legyen szó könyvről, testápolóról, vagy kutyáknak szánt lábbeliről, itt helye lesz a véleményednek! Ha hasznos véleményeket írsz, rendszeres jövedelemre számíthatsz!

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában