Szponzorált tartalom

2020.12.18. 09:31

Mennyi időbe telik egy napelemes rendszer telepítése?

A napelemes megoldásra szinte mindenki úgy gondol, mint “a jó megoldásra”.

Solar panels at the top of a family house.

Forrás: solarzone.hu

Zöld, divatos, energiahatékony, egy idő után teljesen ingyen biztosítja az áramot, az elektromos technológia folyamatosan fejlődik (gondoljunk csak az elektromos autókra), stb. Mégis rengetegen hezitálnak, hogy belevágjanak-e ebbe a környezet- és energiatudatos megoldás kialakításába. A két fő ok az ár: egy napelemes rendszer általában 8-10 év alatt hozza vissza az árát, ezután azonban ingyen használhatunk mindent hálózati áramforrásról; és a félelem az elhúzódó munkálatoktól. A telepítés munkálatainak témáját közelítjük meg reálisan rövid összefoglalónkban.

Hogyan zajlik egy napelemes rendszer telepítése?

Az egyik legfontosabb szempont a napelem ideális tájolása lesz. Abban az (ideális) esetben, ha a tető megfelel a telepítést végző cég kívánalmainak (ne gondoljunk semmilyen nagy különlegességre), tehát nincs szükség sem szerkezeti munkákra, sem a tetőfedés javítására, akkor családi házak esetén a napelemek telepítése általában egy napon belül elkészül. Ez azonban sajnos nem jelenti azt, hogy egy keddi telefonhívással szerda estére üzemelő napelemes rendszerünk lesz otthon. A kész, működő rendszerig több lépés vezet, úgy mint a (jó esetben) szakszerű és teljes körű tájékoztatás, az igény- és helyszínfelmérés, emellett a szükséges engedélyek elintézése és esetlegesen a hitel ügyintézése is.

Nézzük időrendi sorrendben a lépéseket

Minden cégnél lehetnek eltérések abban, hogy pontosan hogyan zajlik a kommunikáció az ügyfelek felé. Itt a Solarzone nevű cég napelemtelepítésének menetét nézzük át. A Solarzone célja, hogy a leghatékonyabb és legmodernebb rendszereket a lehető legalacsonyabb áron juttassa el ügyfeleinek.

Legelőször jeleznünk kell a cégnek, hogy érdeklődünk napelemes rendszer kialakítása iránt. Ez lehet ajánlatkérés leadása is: ez egy rövid üzenet, email, telefonhívás.

Ezután a Solarzone esetében ingyenes szaktanácsadás és tájékoztatás következik. Ez egy telefonbeszélgetés az igény leadásától számított 24 órán belül, ahol megtudhatunk mindent a napelemes rendszerek működéséről, az ügyintézésről, és mindent megkérdezhetünk, ami fontos lehet még a témában.

A következő lépés az időpont-egyeztetés utáni helyszíni szemle és igényfelmérés. Erre általában az érdeklődés jelzése utáni 3-5 munkanapon belül kerül sor.

Ezután a cég készen áll arra, hogy teljes körű árajánlatot adjon, amelynek részei a napelempanelek, az inverter, a tartószerkezetek, a kábelek, a tervezés és a kivitelezés árai is. Itt egy valós árat kapunk, rejtett költségek nélkül.

Telepítés: innen hogyan tovább?

Ha pedig minden rendben van eddig, a következő lépések a tervezés és műszaki engedélyeztetés és a rendszer telepítése. A Solarzone vállalja a teljes ügyintézést is a hivatalokkal.

Furcsa módon maga a telepítés az egyik leggyorsabb fázis, ez csupán egy munkanapot vesz igénybe, és alig jár felfordulással.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában