Sajtóközlemény

2020.12.21. 15:37

Közel másfél millió forint értékben újabb szervezet munkáját segítette az NI

Több raklapnyi kartondobozzal és tisztítószerekkel támogatta az NI debreceni vállalata a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetét.

Pontosan 18 raklapot foglal el az a 2265 különböző méretű kartondoboz, amit az NI debreceni vállalata ajánlott fel a Magyar Vöröskereszt debreceni irodájának. A dobozoknak köszönhetően a segélyszervezet adománygyűjtő és szétosztó tevékenysége könnyebbé válik és hamarabb juthatnak el az adományok az érintett rászorulókhoz. A felajánlás részeként 25 darab 5 literes fertőtlenítőszert is kapott az iroda. Az adomány pontos értéke: 1.437.272 Ft.

Az NI debreceni leányvállalata ebben a nehéz időszakban különösen fontosnak tartja, hogy minél több módon, akár pénzbeli, akár eszközök felajánlásával helyben tudjon segítséget nyújtani az itt élőknek. Ezért legutóbb 2,6 millió forinttal támogatta a Kenézy Kórház az Egészségért Alapítvány eszközbeszerzését, most pedig a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tevékenységéhez járult hozzá tárgyi adományokkal.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete éves szinten több tízezer embernek segít szociális akciói révén, közel nyolcezer véradóeseményt szervez, ahol közel 15 ezer véradóval találkozik. A pénzbeni és az élelmiszeradomány után a tárgyi adomány a szervezet számára az egyik legkézzelfoghatóbb segítségnyújtási forma, amikre különösen az ünnepi időszakban kiemelt szükség van.

Ujvárosy Andrásné, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója elmondta, hogy az NI debreceni vállalatával hosszú évek óta termékeny együttműködést ápolnak. – A társadalmi felelősségvállalást magas szinten megvalósító vállalat több humanitárius tevékenységünket is segítette az elmúlt évtizedben. Több, mint egy évtizede ad helyet kiszállásos véradásoknak, melyeken megajándékozza a donor munkatársakat, és motiválja őket a jótékony tettre. 2020-ban elnyerte a Véradóbarát Munkahely címet. Szinte minden évben valamilyen módon támogatta a Megyei elsősegélynyújtó verseny résztvevőinek megajándékozását. Idén év végén kartondobozokat ajánlott fel, mely a mostani ünnepi időszakban és az előttünk álló évben megkönnyíti logisztikailag munkánkat. Adományosztásokon, felajánlások és a humanitárius munkánkhoz szükséges eszközök szállítására, tárolására használjuk fel a terméket – fejtette ki az igazgató.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában