Szponzorált tartalom

2020.12.17. 13:33

Itt a Google Pay, de mi hasznunk belőle?

2018-ban a Google nagy újításokat vezetett be a mobil- és online fizetési szolgáltatásainál és a mai napig fejleszti őket: így született a népszerű Google Pay. Avagy egy speciális fizetési rendszer, melyet bátran alkalmazhat internetes vásárlásai során is. Ez a szolgáltatás kiváló alkalmazásvásárlásokhoz, érintés nélküli fizetésekhez az üzletekben, valamint a peer-to-peer pénzküldéshez is.

Forrás: Eviseo Target

Tehát, akár új cipőt venne online, vagy épp a reggeli kávét szeretné kifizetni, a G Pay a szolgálatában áll. Azonban ez még közel sem minden. A Pénzkalauz kifejti, hogyan is működik a G Pay valójában.

Hogyan állítsuk a be a Google Pay szolgáltatást?

A Google Pay használatának megkezdéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

  • Keresse meg telefonján a Google Pay alkalmazást. Ez a legtöbb androidos telefonon már gyárilag telepítve van, de egyszerűen letöltheti a Google Playről is.
  • Ezután nyissa meg a Google Pay applikációt, és adjon hozzá hitel- vagy bankkártyát a Kártyák fülön.
  • Amennyiben először használja az alkalmazást, végig kell futni az „első lépések” beállításokon, majd a Google ezt követően SMS, vagy e-mailes hitelesítést küld.
  • A használat során egyszerűen oldja fel a telefon zárolását, és nyissa meg a Google Payt. Bármely PayPass fizetési terminálon alkalmazható.
  • Hogyan működik a Google Pay az üzletekben?

    A Google Pay használatával történő bolti vásárlásokhoz hajtsa végre az alábbi lépéseket:

  • Indítsa el a Google Pay szolgáltatást a telefonján vagy Wear OS óráján.
  • Tartsa a készüléket a terminálhoz és várja meg, amíg meg nem jelenik egy pipa vagy hallja a csipogást, amely megerősíti a tranzakciót.
  • A Google lehetővé teszi, hogy egyes esetekben (bizonyos összeg alatt) vásárolhat a telefon feloldása nélkül is (csak be kell kapcsolnia a képernyőt). A fizetés feldolgozásához nem is kell megnyitni az alkalmazást, elegendő egy érintés és megkapja a megerősítő/tranzakciós részleteket a telefonján.

    Hogyan működik a Google Pay az alkalmazásokban?

    A Google Pay az alkalmazáson belüli vásárlásokat is támogatja. Egyszerűen csak meg kell nyitnia egy támogatott alkalmazást, majd fizetéskor keresse meg a „Vásárlás a Google Pay alkalmazással”- lehetőséget.

    Ezután a rendszer megkéri, hogy válassza ki a használni kívánt kártyát, és erősítse meg annak háromjegyű biztonsági számát. Vagyis valójában egy érintéssel, egyszerűen és gyorsan fizethet, ahelyett, hogy minden vásárláskor meg kellene adnia hitelkártyáját és szállítási címét.

    Hogyan működik a Google Pay a webhelyeken?

    A Goole Pay szolgáltatást bármely böngészőben használhatja. A támogatott webhelyen történő fizetéskor csak keresse meg a Google Pay vásárlási gombot. Általában a rendszer megkéri, hogy válassza ki a használni kívánt kártyát, és erősítse meg annak háromjegyű biztonsági számát.

    A Google Pay-t alapértelmezett fizetési módként is megadhatja, amennyiben a vásárlásnál bejelöli az adott négyzetet, mely által a G pay fizetési információit elmenti.

    Így a jövőbeli vásárlásai során, csak meg kell erősítenie, hogy a Google Pay szolgáltatáshoz társított fizetési információkat szeretné használni. Ezután minden mező automatikusan kitöltésre kerül.

    Mely eszközök kompatibilisek a Google Pay szolgáltatással?

    A Google Pay elérhető minden modern androidos telefonon (KitKat 4.4+). A boltokban történő fizetéshez azonban a Google Pay használatával telefonjának támogatnia kell az NFC-t és a HCE-t. Az okosóráknál is hasonló a helyzet, viszont megjegyeznénk, hogy a legtöbb modern eszköz rendelkezik ezekkel a technológiákkal.

    Biztonságos a Google Pay?

    A Google Pay semiképpen sem osztja meg az Ön tényleges kártyaadatait a vásárlása során. Ehelyett a kereskedő egyedi, titkosított számot kap, mely egy 16 számjegyű kód. Hasonlóképpen, az Android Pay alkalmazással a Google vezető fizetési hálózatokkal és pénzintézetekkel működött együtt a magas fokú biztonság megvalósításában.

    A Google Pay esetében a tokenek nem egy chipben jönnek létre a telefonon belül, hanem a felhőben, az alkalmazás használatához pedig nincs szükség internetkapcsolatra. Továbbá a Google Pay elfogadja a tranzakciók hitelesítéséhez a PIN-kódot és a jelszavat is.

    G Pay Magyarországon

    A Mastercard több partnerével együttműködve bevezette a Google Pay szolgáltatást Magyarországon is. Jelenleg a Revolut, a Monese és a Curve szolgáltatóknál vált elérhetővé.

    Természetesen a G Pay folyamatosan terjeszkedik a banki szektorban, a Revolut a Visa kártyák támogatottságát is bevezette. A csatlakozott bankok klienseiként viszont nincs más dolgunk, mint a mobilbanki applikációban bejelölni a „Hozzáadás a Google Payhez”opciót az aktív kártyánk kiválasztásával.

    (PR cikk)

    Címkék#pr cikk

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában