Szponzorált tartalom

2020.12.20. 19:21

Az NI 2,6 millió forint értékű pénzadománnyal segítette a járvány elleni küzdelmet Debrecenben

Az NI debreceni leányvállalata a COVID-19 vírushelyzet kapcsán fontosnak tartja, hogy helyben, a helyi közösségnek nyújtson segítséget, adjon támogatásokat, annak érdekében, hogy a legnagyobb hatást érje el.

Forrás: NI Hungary Kft.

Fotó: Porcio Norbert

A járvány második szakaszában a tavaszi időszakhoz képest is nagyobb betegellátási teher hárul az orvosokra és a szakdolgozókra és jól látszik, hogy az őszi-téli időszak nagy kihívást jelent mindenki számára. Ezért az amerikai cég fontosnak tartotta, hogy társadalmi felelősségvállalása révén segíthessen abban, hogy Debrecenben a koronavírusos betegek ellátása minél jobb feltételek között történjen.

A pandémiatavaszi hulláma idején az NI debreceni vállalata felajánlotta segítségét a Kenézy Kórház az Egészségért Alapítványnak. Akkor az alapítvány kérésére,5 millió forint értékben FFP2-es maszkokat adományozott a cég, amelyet a járványkórházban dolgozók használtak fel gyógyító munkájuk során. A Kenézy Kórház az Egészségért Alapítvány szakembereivel egyeztetve, most a második hullám idején már nem maszkokkal, hanem orvosi eszközök beszerzéséhez nyújtott segítséget az NI. A cég által felajánlott 2,6 millió forint értékű pénzadományból az alapítvány az alábbi eszközök beszerzését tudta megvalósítani:

- 10 db kórházi ágy leheletfogó, amely a beteg szállításakor megelőzi a kórokozók terjedését;

- 3 db laryngoscop szett, amely az intenzív beteg ellátásához szükséges speciális orvosi eszköz;

- 2 db betegfektető, betegátemelő, amelya betegek biztonságos mozgatásához szükséges eszköz;

- speciális arcmaszk az intenzív osztályon dolgozók számára;

- valamint 50 db pulzoxyméter,amely szintén a betegellátáshoz szükséges eszköz.

A kórház számára történő adományozási szándékkal kapcsolatban a Kenézy Kórház az Egészségért Alapítvány képviseletében Seres Judit Erzsébetet, a kuratórium elnökét e-mail elérhetőségén ([email protected]) lehet megkereseni az adományozás részleteinek egyeztetése céljából.

Fotó: NI Hungary Kft.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában