Szponzorált tartalom

2020.11.13. 18:24

Milyen cipőt válassz kiránduláshoz?

Ha szeretsz kirándulni, de még nem szerezted be hozzá a megfelelő felszerelést, itt az ideje, hogy megtedd! Egyáltalán nem mindegy, hogy a rendszeres, hosszabb távú gyaloglások során milyen cipőt viselsz, ugyanis ez már elég igénybevétel és terhelés ahhoz, hogy sokat árts a lábadnak, ha félvállról veszed a döntést!

A legjobb, ha ezekre az alkalmakra van egy jó túracipőd vagy túrabakancsod. Amennyiben ezekkel mégsem igazán vagy kibékülve, jó lehet egy jó minőségű sportcipő is. Ezeket érdemes a megbízható márkák közül kiválasztani, mint például az Adidas, aminek a neve egyet jelent a magas minőséggel.

Az alábbiakban adunk néhány tippet, amik segítségével könnyen kiválaszthatod a számodra megfelelő cipőt a kirándulásokhoz. Legyen szó túrabakancsról, vagy egy könnyedebb Puma sportcipőről, fontos, hogy tudatos döntést hozz!

A túracipő az igazi

Mindenekelőtt tisztázzuk, hogy rendszeres, hosszútávú kirándulásokhoz a túracipő, illetve a túrabakancs a legjobb választás. Sokkal jobban teszed, ha ilyet szerzel be, mintha sportcipőben mennél. A sportcipő is jól tud teljesíteni terepen, de nagyon sok mindent nem tud, amit egy túrabakancs vagy túracipő igen.

Ilyen például az ellenállás az időjárási körülményekkel szemben, ugyanis a túrázásra kifejlesztett lábbelik rendszerint rendelkeznek némi víztaszító képességgel, hogy szárazon tartsák a lábad esős idő esetén, vagy ha belelépnél egy pocsolyába, patakba. Ugyanezt a sportcipő biztos, hogy nem fogja hozni.

A sportcipők talpa vékonyabb, ezért hosszútávon egy erdős részen nehezebb lehet bennük a gyaloglás, míg a túracipőben észre se veszed. A sportcipő általában bokáig ér, míg a túracipők tartják a lábadat is, megfelelő és stabilabb alátámasztást biztosítanak. Az ideális választás tehát mindenképpen túracipő vagy túrabakancs. Amennyiben ezzel semmiképp nem tudsz megbékélni, akkor javasolt a sportcipő használata, és ilyenkor is abban az esetben, ha csak alkalmanként jársz hosszabb túrázásra, és inkább a rövid kirándulásokat részesíted előnyben.

Soha ne az ár döntsön!

Akár sportcipő, akár túracipő mellett teszed le a voksod, fontos, hogy ne az ár legyen a kizárólagos döntő tényező. Persze érthető, hogy az sem mindegy, mennyibe kerül egy cipő, hiszen a minőségi darabok esetében azért viszonylag nagy összegekről van szó. De nagy hiba csak az ár alapján dönteni.

A legolcsóbb darabok, bár nem feltétlenül rosszak, rendszerint nem tudnak ugyanannyit, mint azok, amik többe kerülnek, ezért könnyen csalódás lehet a vége egy ilyen túracipő megvásárlásának. Szánj rá inkább kicsit többet, de vegyél inkább minőségi cipőt! Hidd el, a lábad meg fogja hálálni. Nincs rosszabb, mint hosszú kilométereket gyalogolni egy olyan lábbeliben, ami töri a lábad, nem kényelmes, átázik, illetve amiben a lábad nem tud szellőzni. Utóbbi esetben egy kellemetlen vendég is megkeserítheti a napjaidat a későbbiekben, mégpedig a lábgomba, ami igen makacs, és nagyon nehéz tőle megszabadulni.

Érdemes tehát inkább rááldozni a pénzt egy olyan túracipőre, ami valóban kényelmes számodra, megfelelően tartja a lábadat és kellő szellőzést biztosít egy hosszabb kirándulás során is. Mindezt persze nem bűn úgy keresni, hogy a lehető legjobb ár-érték arányban juss hozzá a cipőhöz. Az árat tehát figyelembe lehet venni, a gond ott kezdődik, amikor az az egyetlen döntő tényező.

A CCC kínálatában mindig találsz megfelelő minőségű cipőket a túrázáshoz. Nézz szét alaposan, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelőt!

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában